"Delfini" sa Hrvatskom u finalu Svetske lige

Nacionalni sport - Nedelja 28.06.2015 - 09:11

Vaterpolo reprezentacija Srbije plasirala se u finale Svetske lige, pošto je u polufinalu u Bergamu pobedila Brazil sa 13:9 (4:3, 1:1, 5:2, 3:3).

Foto Beta/AP Foto Beta/AP


Srbija se plasmanom u finale Svetske lige približila na korak do odlaska na Olimpijske igre u Rio de Žaneiru, a na tom putu će joj stajati selekcija Hrvatske.

Hrvati su u drugom polufinalu nadigrali Sjedinjene Američke Države rezultatom 11:6.

Izabranici Dejana Savića su dobro počeli meč, pa su tokom prve deonice u tri navrata imali dva gola prednosti, ali je Felipe Santos golom u poslednjoj sekundi smanjio rezultat na 4:3.

Na početku druge četvrtine Sava Ranđelović je ponovo doneo Srbiji dva gola prednosti. Do nekoliko sekundi pre kraja tog dela igre rezultat se nije menjao i kada je izgledalo da će se druga deonica završiti rezultatom 5:3 Brazil je izborio igrača više, a šest sekundi pre isteka siguran je bio Bernardo Gomes.

U drugoj četvrtini viđena su samo dva gola, ali je potom usledila efikasna treća četvrtina u kojoj je Srbija i prelomila meč. Golovima Andrije Prilainovića, Stefana Mitrovića i Duška Pijetlovića ’Delfini’ su se "odlepili" na tri gola razlike, a dobru treću ćetvrtinu završio je golom Dušan Mandić za plus četiri pre ulazak u poslednjih osam minuta meča.

Do kraja meča Srbija je bez problema sačuvala prednost i plasirala se u finale Svetske lige.

Finale Svetske lige igra se u nedelju od 18.40.

B92

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: