Đilas: Bez milosti za Partizan!

Nacionalni sport - Petak 06.05.2016 - 09:47

U narednim danima Svetska košarkaška organizacija (FIBA) trebalo bi da povuče suspenziju Srbiji! Ovu informaciju potvrdio je prvi čovek Košarkaškog saveza Srbije Dragan Đilas, ali je posebno naglasio da nisu rešeni svi problemi.

Đilas očekuje brisanje suspenzije za Srbiju; Foto: Zoran Lončarević Đilas očekuje brisanje suspenzije za Srbiju; Foto: Zoran Lončarević

- S obzirom na sve napore Saveza u prethodnom periodu, mislim da smo pokazali da sledimo odluke FIBA i ne vidim nijedan razlog zašto bi suspenzija važila dalje za Srbiju.

Očekujem da ćemo u narednom periodu biti izbrisani sa liste suspendovanih zemalja i da će nam biti omogućeno da učestvujemo na predstojećim takmičenjima - počeo je priču Dragan Đilas.

Ipak, šta god Savez mislio o sukobu FIBA-Evroliga, svaki klub koji se prikloni Evrokupu biće kažnjen, potvrdio je Đilas.

- Partizan ostaje pri svom stavu, ali doneli smo odluku da će svi klubovi koji budu igrali Evrokup biti suspendovani, bez obzira šta mi mislimo i koliko su te odluke bolne po klubove.

Moraćemo FIBA da objasnimo stav nekih naših klubova da igraju Evrokup, ali mi ćemo učiniti sve što je u našoj mogućnosti da Srbija ne bude suspendovana.

Ja verujem da će se naći rešenje u odnosima FIBA i Evrolige.

Koliko sam čuo, u vezi sa nekim stvarima su se dogovorili, ostalo je pitanje koje takmičenje postoji i kako će se igrati, a uz malo razumevanja i kompromis mislim da će se pronaći rešenje da košarka ostane ujedinjena - objašnjava Đilas.

Još nije zvanično potvrđeno da će se kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre održati u Beogradu od 4. do 9. jula, ali Đilas veruje da tu neće biti problema, kao i da je to najveći košarkaški turnir u Srbiji u poslednjih deset godina.

- Uveren sam da će ovo biti najveće takmičenje koje organizujemo u poslednjih deset godina, odnosno od Evrobasketa 2005. godine, ali u narednih deset godina, jer s obzirom na ekonomsku situaciju u našoj zemlji teško da će Srbija biti u prilici da organizuje neko veliko takmičenje - realan je prvi čovek srpske košarke.

S obzirom na to da je Savez i dalje pri starom stavu, pozvali smo i sportskog direktora Partizana Dragana Todorića da nam potvrdi da li se u klubu možda nešto promenilo.

- Ne, ono što smo rekli ranije i dalje stoji. Mada, treba imati u vidu da nama Evrokup nije siguran.

Mnogo stvari meni tu nije jasno, ali pretpostavljam da bi suspenzija tekla od sezone 2016/17.

Mada, ne znam ni po kom osnovu bi nas kaznili - jasan je Todorić u razgovoru za „Alo!“.

Alo, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: