Dobar žreb za Novaka u Montrealu

Nacionalni sport - Subota 08.08.2015 - 09:03

Najbolji teniser sveta Novak Đoković naredne nedelje igra prvi turnir od osvajanja titule na Vimbldonu i izvukao je dobar žreb pred Rodžers kup u Montrealu.

Novak slobodan u prvom kolu. Foto: Beta/AP Photo/Alastair Grant Novak slobodan u prvom kolu. Foto: Beta/AP Photo/Alastair Grant

Kao prvi nosilac, Novak će biti slobodan u prvom kolu, a u drugom ga očekuje susret sa boljim iz duela Brazilca Tomaža Belučija i Pabla Kuevasa iz Urugvaja.

Potencijalni rival srpskom teniseru u trećem kolu biće Bugarin Grigor Dimitrov, a u četvrtfinalu bi mogao da se sastane sa Tomašom Berdihom iz Češke.

U istoj polovini kao Novak su Švajcarac Stanislas Vavrinka, Džon Izner iz Sjedinjenih Država, Francuz Rišar Gaske i domaći teniser Miloš Raonić, a sa jednim od njih bi mogao da se sastane u polufinalu. Vavrinka i Izner, odnosno Gaske i Raonić čine potencijalne četvrtfinalne duele na toj polovini žreba.

Drugog tenisera Srbije Viktora Troickog na startu očekuje duel sa kvalifikantom, a u drugom kolu bi mogao da se sastane sa boljim iz duela Italijana Andreasa Sepija i Žila Simona iz Francuske. U trećem kolu potencijalni rival mu je Španac Rafael Nadal, a u četvrtfinalu Kei Nišikori iz Japana i Belgijanac David Gofan.

U Montrealu će se naći i Janko Tipsarević, čiji će rival u prvom kolu biti Španac Roberto Bautista Agut. Ukoliko bude uspešan na startu, Janka čeka pobednik veoma zanimljivog duela između Francuza Žo-Vilfrida Conge i Borne Ćorića iz Hrvatske.

Zbog odustajanja Rodžera Federera od učešća na Rodžers kupu, Britanac Endi Mari je preuzeo ulogu drugog nosica, pa je njegov duel sa Novakom moguć tek u finalu. U njegovoj polovini je Nadal koji je slobodan u prvoj rundi, a u drugoj će igrati ili sa Ukrajincem Sergijem Stahovskim ili domaćim igračem Filipom Pelivom. Marijev prvi rival u Montrealu biće bolji iz duela dvojice Španaca Felisijana Lopesa i Tomija Robreda.

Takmičenje na Rodžers kupu u Montrealu počinje u ponedeljak.

B92, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: