Đoković-Beker: Poštovanje pre svega

Nacionalni sport - Nedelja 20.07.2014 - 18:03

Sredinom decembra teniski svet prodrmala je informacija da je Boris Beker postao novi trener Novaka Đokovića.

Novak Đoković i Boris Beker Novak Đoković i Boris Beker

Mnogi su mislili da je srpski teniser povukao pogrešan potez, a posle neuspeha na Australijan openu i poraza na još nekim turnirima na kojima je Beker bio prisutan, takvih stavova bilo je sve više.

Ipak, linija između uspeha i neuspeha veoma je tanka, a posle Novakovog trijumfa na Vimbldonu Beker i njegov uticaj porasli su u očima javnosti.

- On tačno zna sa kakvim izazovima se suočavam sa mentalnog stanovišta, na velikim turnirima i velikim mečevima. Najviše je doprineo sa psihičkog stanovišta zbog svog ogromnog iskustva. Na početku je bilo teško jer imamo različite karaktere, kao i različit pristup i rutine. Drugačiji smo ljudi i bilo je potrebno neko vreme da počnemo da se razumemo - izjavio je Đoković.

I Beker je takođe ukazao na razlike u ličnosti jednog i drugog dodavši da je njihov odnos uglavnom profesionalan.

- Imamo neverovatnu količinu međusobnog poštovanja. Shvatam ga veoma ozbiljno i volim da mislim da i on mene doživljava na isti načina. Istina, smejemo se zajedno i blizak sam i sa ostalim članovima njegove porodice, ali da li smo prijatelji? Hajde da to kažemo na ovaj način, radije ne bih išao s njim na momački provod na Ibici - kaže 44-godišnji Nemac.

Đoković je nedavno osvojio svoju sedmu Gren slem titulu pobedivši u finalu Rodžera Federera.

 

B92, TENNIS.COM, OK RADIO

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: