Đoković bez borbe u polufinalu

Nacionalni sport - Četvrtak 19.03.2015 - 22:34

Najbolji teniser sveta Novak Đoković bez borbe se plasirao u polufinale Mastersa u Indijan Velsu, pošto je Bernard Tomić odustao pre meča.

Beta/AP Photo/Mark J. Terrill Beta/AP Photo/Mark J. Terrill

Trebalo je da Đoković i Tomić igraju poslednji meč dana, ali je Australijanac odustao zbog povrede leđa.

Njih dvojica do sada su igrali tri puta i svaki put je pobedio Novak – dva puta lako i bez izgubljenog seta (Rim i Rodžers kup 2012) i jednom u četiri seta, na Vimbldonu 2011. godine.

Sada dvoboja neće biti, a on je mogao da bude veoma interesantan kada se u obzir uzme forma u kojoj se nalazi Bernard. On je u 2015. godini odigrao šest turnira, na pet je uspevao da se domogne četvrtfinala, dok je na Australijan openu takmičenje završio u četvrtom kolu.

Osim toga, Tomića je ove nedelje mučila i zubobolja, ali ga je poprilično ozbiljna povreda leđa sprečila da izađe na polufinale.

- Imao sam snažne bolove u leđima i glavobolju. Moraću da idem na operaciju u narednih nekoliko nedelja - rekao je Tomić koji je tokom cele nedelje nosio kinezi trake na tom delu tela.

Srpski teniser u borbi za finale igraće sa starim znancem Endijem Marijem, koji je u dva seta nadigrao Felisijana Lopesa.

Masters iz serije 1000 u Indijan Velsu igra se za nagradni fond od 7.107.445 dolara.
 

B92

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: