Đoković: Imamo Boris i ja još posla

Nacionalni sport - Ponedeljak 23.02.2015 - 12:59

Najbolji teniser sveta izjavio je da mu je trener Boris Beker mnogo pomogao na psihološkom planu i da njih dvojica imaju još mnogo ciljeva da ostvare.

Beta/AP Photo/Lee Jin-man Beta/AP Photo/Lee Jin-man

Đoković je o treneru govorio pred nastup na ATP turniru u Dubaiju, gde takmičenje počinje u ponedeljak u dubl konkurenciji sa Laslom Đereom.

On je istakao da savršeno funkcioniše sa Bekerom i da su stvari "kliknule" u pravo vreme.

- Imamo još mnogo toga da ostvarimo – ovo je bio samo početak. "Kliknuli" smo posebno u drugom delu 2014. godine, kako na terenu, tako i van njega - rekao je Đoković.

Pre nastupa na ATP turniru u Dubaiju gde je prvi nosilac, srpski igrač rekao je da mu mnogo znači pomoć Nemca koji je u otprilike isto vreme kao on postao otac.

- Imamo slične karijere jer mislim da je i on postao otac kada je imao 26-27 godina. Razgovarali smo o tom segmentu života, kako će to uticati na ne tenis i karijeru, i kako organizivati život - dodao je Novak.

Saradnja dvojice velikana ovog sporta nije počela sjajno, ali je onda Đoković osvojio dva od poslednja tri Gren slema.

- Konstantno učim od njega. Mnogo je doprineo sa psihološkog aspekta pošto je bio u istim situacijama ranije. Razume izazove sa kojima moram da se susrećem i prepreke koje moram da pređem kako bi osvajao velike titule - naveo je Beograđanin.

27-godišnji igrač već se nalazi među 10 najboljih tenisera u istoriji, ali ističe da ima snage i volje za još nekoliko sezona na vrhunskom nivou.

- Ostalo je još nekoliko godina u mojim nogama i glavi. Ljudi pamte pobede, ali je meni važnije što imam pravu strast prema sportu. Sposoban sam da trajem dugi vremenski period i verujem da će rezultati doći kao posledica te čiste emocije igranja sporta u koji sam se zaljubio od trenutka kada sam prvi put uzeo reket u ruke - zaključio je Đoković.

Srpski teniser juri petu titulu u Dubaiju, a nastup u singl konkurenciji započinje duelom sa Kanađaninom Vasekom Pospišilom.

Turnir u gradu u Emiratima igra se za nagradni fond od dva i po miliona dolara.

B92, OK RADIO

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: