Đoković rutinski do šesnaestine finala

Nacionalni sport - Četvrtak 28.05.2015 - 20:18

Prvi teniser sveta Novak Đoković plasirao se u treće kolo Rolan Garosa, pošto je rutinskom igrom savladao Luksemburžanina

Beta/AP Photo/Francois Mori Beta/AP Photo/Francois Mori

Najbolji sportista planete nije imao previše problema sa levorukim veteranom, a za drugi trijumf, u isto toliko duela sa Milerom, bilo mu je potrebno sat i 47 minuta.

Novak je ekspresno stigao do vođstva u setovima, napravivši dva brejka u uvodnom delu susreta, dok je u drugom setu viđeno više uzbuđenja, ali je Srbin pravovremenim brejkom kontorlisao situaciju.

Đoković, koji je imao podršku i prve zvezde Pari Sen Žermena Zlatana Ibrahimovića, imao je krajem drugog seta manjih problema sa povredom, pošto se požalio na bol u preponi desne noge, ali je posle ukazane pomoći i masaže bez ikakvih problema završio duel.

Treći set, ispostaviće se poslednji na ovom meču, počeo je sigurnim servis gemovima obojice tenisera, da bi Đoković onda iskoristio treću brejk priliku i ponovo rivalu oduzeo servis.

Ubrzo je potvrdio brejk, a zatim još jednom bio sjajan na servis protivnika za velikih 4:1.

Međutim, Luksemburžanin se u tom trenutku probudio i iskoristio pad u igri našeg tenisera, ali je jedan vraćen brejk bilo sve što je uspeo da uradi do kraja susreta. Novak se nije previše zamarao, odigrao je pametno, i novim savršenim gemom stigao do trijumfa i 24. pobede u nizu.

Novakov rival u borbi za osminu finala biće Australijanac grčkog porekla Tanasi Kokinakis, 19-godišnjak koji je trenutno 84. teniser sveta, koji je posle velike borbe u pet setova eliminisao zemljaka Bernarda Tomića.
 

B92

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: