Đoković u tri seta do finala Vimbldona!

Nacionalni sport - Petak 10.07.2015 - 17:25

Najbolji teniser sveta Novak Đoković plasirao se u finale Vimbldona pobedom nad Franuzom Rišarom Gaskeom u tri seta 7:6, 6:4, 6:4.

U finalu će Novak igrati protiv Federera ili Mareja. Beta/AP Photo/Alastair Grant U finalu će Novak igrati protiv Federera ili Mareja. Beta/AP Photo/Alastair Grant

On će se za treći trofej u Lonodnu u karijeri boriti sa boljim iz duela Endri Mari – Rodžer Federer.

Đokoviću je ovo 17. gren slem finale u karijeri, u nedelju će imati priliku da brani trofej osvojen prošle godine i pokušati da pofigne trofej Vimbldona treći put u karijeri.

Gaske će posle ovog turnira napraviti veliki pomak na ATP listi, s obzirom da će sa 20. skočiti na 13. mesto najboljih tenisera sveta.

U prvom setu viđen je po brejk na obe strane na početku susreta, a odluka o pobedniku doneta je tek posle taj brejka. U tom periodu igre Gaske je malo grešio, prvi servis ga nije služio, ali je imao visok procenat osvojenih poena kod drugog servisa.

Novi rani brejk Đokovića u drugom setu bio je dovoljan za 2:0 u setovima. Još lakše je bilo u trećem setu, srpski teniser je ponovo rano oduzeo servis rivalu i sačuvao je do kraja. U deveom gemu Đoković je dva puta propustio meč loptu na servis Gaskea, ali je u narednom do pobede stigao bez izgubljenog poena.

Gaske je u drugom setu imao jednu brejk priliku, a u trećem nijednu. Đokovića je veoma dobro služio servis, imao je 12 asova, sa druge strane Francuz je imao šest. Srpski tensier je imao više vinera, ali i više neioznuđenih grešaka, dok Gaske nije igrao previše napadački.

B92, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: