Đoković uz dosta muke do polufinala

Nacionalni sport - Sreda 02.07.2014 - 19:22

Srpski teniser Novak Đoković plasirao se u polufinale Vimbldona pobedom nad Marinom Čilićem iz Hrvatske, rezultatom 6:1, 3:6, 6:7, 6:2, 6:2.

Novak Đoković Novak Đoković

Đoković je u još jednom veoma teškom meču uspeo da se vrati posle vođstva protivnika od 2-1 u setovima i slavi nakon više od tri sata i 20 minuta igre.

U polufinalu, srpski teniser igraće protiv Bugarina Grigora Dimitrova koji je u tri seta izbacio branioca titule Endija Marija.

Meč je obeležilo mnogo uspona i padova sa obe strane, ali i klizanja, naročito našeg igrača koji je zbog toga morao da promeni obuću.

Novak je relativno lako osvojio prvi set i činilo se da će brzo završiti posao. Međutim, odigrao je jedan loš gem na startu drugog seta i dozvolio Čiliću da se vrati u meč. Hrvat se potom razigrao, izjednačio u setovima, a onda u trećem konstantno mučio Đokovića.

Drugi igrač sveta spasao se jednom kada je Marin servirao za vođstvo, ali je popustio u taj brejku i Čilić je poveo sa 2-1. Čovek koga trenira Goran Ivanišević kao da se ispraznio dobijanjem tog seta, pa je Đoković protutnjao kroz naredna dva i prošao u polufinale.

Obojica tenisera imala su po 10 as udaraca, a Čilić je napravio dve duple više (6:3). Hrvat je bio nešto agresivniji, pa je imao 42 direktna poena i 48 grešaka, dok je Đoković meč završio skorom 32-32.

Njima dvojici je ovo bio deseti međusobni susret I deseta pobeda Novaka.

B92, OK RADIO

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: