Đorđević: Najslabiji smo na klupi

Nacionalni sport - Petak 15.08.2014 - 13:52

Selektor Srbije Aleksandar Đorđević rekao je da Trofej Beograda dolazi u pravo vreme kako bi ekipa podigla formu i spremno dočekala Svetsko prvenstvo u Španiji.

Selektor košarkaša Srbije, Aleksandar Đorđević Selektor košarkaša Srbije, Aleksandar Đorđević

Prvi meč selekcija Srbije igraju u subotu protiv reprezentacije Argentine, koju predvode Luis Skola, Pablo Priđoni, Valter Herman i Andres Nočioni.

- Momci su do sada imali izvanredan odnos prema radu. Ponašanje je bilo besprekorno i nismo imali ni najmanji problem."

- Naznake nekih stvari koje možemo da uradimo pokazali smo na prethodnim turnirima i želja nam je da u pripremnom periodu imamo jake utakmice jer samo tako možemo spremni da dočekamo SP - rekao je Đorđević na konferenciji za novinare u Beogradskoj areni.

- Argentina je dobar primer odnosa igrača prema dresu zemlje. Imaju naglašen patriotizam u svim sportovima, a posebno u košarci. Biće mi čast da vodim ekipu protiv nekadašnjeg olimpijskog pobednika i sa takvim igračima - kazao je Đorđević.

Selektor Srbije osvrnuo se na dobre partije ekipe na turniru u francuskom Pou.

- Nijedna reprezentacija koja se sprema za veliko takmičenje ne igra da izgubi. Ovi momci imaju želju i znanje da pobedjuju. Trijumfi nam donose dobru atmosferu u ekipi. Imamo dve nedelje da poboljšamo igru u napadu i odbrani. Pokušaćemo da podignemo fizičku spremu, posebno kada se preselimo u Vršac - istakao je on.

Đorđević je rekao da će Miloš Teodosić sigurno propustiti Trofej Beograda, a pod znakom pitanja na ovom takmičenju je i nastup kapitena Nenada Krstića.

- Teodosić je juče prvi put izašao na teren posle povrede skočnog zgloba i još nije spreman. Biće sa ekipom u Vršcu i tada ćemo videti koliko možemo da se oslonimo na njega. Krstić je u trenažnom procesu, odradio je trening sa ekipom ali još nije 100 odsto spreman. Povreda Nedovića je delikatne prirode i posle detaljnih analiza ću biti siguran da li mogu da računam na njega - rekao je on.

Na pitanje novinara gde je ekipa najslabija, Đorđević je rekao:

"Najslabiji smo na klupi, a najjači na terenu".

Centar Srbije Miroslav Raduljica izjavio je da je zadovoljan formom, ali da još ima prostora za napredak.

- Ovaj turnir je sjajna prilika da proverimo stvari koje smo postavili tokom priprema. Nadam se da ćemo se lepo predstaviti publici, do sada su imali priliku da nas gledaju samo na televiziji - kazao je Raduljica.

Plejmejker Stefan Marković pozvao je publiku da ispuni Beogradsku arenu.

- Radili smo kvalitetno, ovo je još jedan turnir u nizu i provera za ono što nas čeka na SP u Španiji. Protivnici su veoma jaki, videćemo da li će neko od povredjenih moći da se vrati u tim - poručio je Marković.

Meč Srbija - Argentina igra se u subotu od 20.30 u Beogradskoj areni, a prethodno od 18 sastaju se Turska i Portoriko.

U nedelju su na programu meč za treće mesto i finale. Svetski šampionat u Španiji igra se od 30. avgusta do 14. septembra.

TANJUG, B92, OK RADIO

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: