Đorđević: Povreda Nedovića problem

Nacionalni sport - Utorak 05.08.2014 - 06:58

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević ocenio je posle pobede nad Kanadom da njegova ekipa ima još dosta mesta za napredak.

KSS.RS KSS.RS

- U mnogim segmentima možemo još bolje. Ono što me raduje i što je veoma pozitivno jeste što ekipa igra za pobedu, a tu pobedu traži kroz dobru odbranu. Želimo da dobra odbrana postane pokretač našeg tima i na tome ćemo i dalje insistirati- kazao je Đorđević.

Srbija je u Trstu na pripremnom turniru za Svetsko prvenstvo pobedila Kanadu sa 78:73.

- Igrali smo protiv snažne, fizički izuzetno spremne i uigrane ekipe, koja iza sebe ima dosta utakmica. U pojedinim trenucima, na njihovu oštriju igru, odgovorili košarkaški, ali u nekim momentima ulazili smo u nepotrebnu nervozu - kazao je Đorđević.

Selektor je istakao da mu je veoma žao zbog povrede Nemanje Nedovića, koji će pauzirati najmanje tri nedelje.

- Njegova povreda za nas predstavlja veliki problem na spoljnim pozicijama. Naša osnovna koncepcija se neće menjati, ali kroz utakmice ćemo morati da tražimo nova rešenja za njegov izostanak - rekao je on.

Đorđević je rekao da Vasilije Micić zbog vode u kolenu nije u sastavu ekipe, a da se Nenad Krstić uspešno oporavlja od povrede.

- Krstić je već bolje. Trenutno je sa ekipom i radi po specijalnom programu, a od srede će nastaviti treninge u Beogradu sa kondicionim trenerom. Micić ne oseća nikakve tegobe, može normalno da trenira, ali moramo da budemo oprezni - rekao je selektor.

Srbija će naredni meč na turniru u Trstu odigrati u utorak protiv Italije od 20.30.

 

B92, OK RADIO

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: