Drinčić projektilom srušio Zvezdu!

Nacionalni sport - Subota 18.10.2014 - 20:26

Fudbaleri Partizana savladali su Crvenu zvezdu 1:0 (0:0) u 147. večitom derbiju, u devetom kolu Jelen Superlige Srbije.

Starsport Starsport

Odličan meču Humskoj rešio je 13 minuta pre kraja Nikola Drinčić, koji je "projektilom" iz slobodnog udarca savladao Predraga Rajkovića.

Partizan je zadržao maksimalan učinak u JSL, ima osam pobeda i četiri boda više od Zvezde, ali i meč manje. Crno-beli su drugi put u nizu savladali rivala na svom terenu.

Oba tima su igrala veoma otvoreno i pružila lepu fudbalsku predstavu za oko 25.000 navijača koji su sa dve bakljade na jugu u dva momenta prekidali derbi.

Partizan je bio konkretniji u prvih 20 minuta meča, prvi je Zvezdi zapretio Ćirković šutem sa 30-ak metara, što je Rajković odbranio. U nastavku napada Škuletić je dobro šutirao, ali pored gola.

U nastavku poluvremena Zvezda je preuzela kontrolu i imala dve sjajne šanse. U obe se našao najmlađi učesnik u istoriji derbija, 17-godišnji Luka Jović, koji prvo propušta zicer sa pet metara, a potom loše šutira sa desetak.

U drugom poluvremenu Zvezda je zaigrala još otvorenije, pa su i igrači Partizana imali više prostora za opasne napade, pa je bio i opasniji.

Prvo je dobru poziciju posle ubacivanja iz auta propustio Branko Ilić, koji sa 5-6 metara šalje loptu preko gola. Uzvratio je Jović, ali glavom šutira neprecizno.

U narednih 20-ak minuta u centru pažnje bio je Škuletić, Lazović i Živković su mu namestili nekoliko sjajnih šansi, on se sam izborio za jednu, ali je Rajković spasao Zvezdu sa dve odlične intervencije.

Konačno, 13 minuta pre kraja Partizan stiže do gola i pobede. Lazović je pobegao Laziću koji ga ruši na ivici kaznenog s desne strane. Loptu postavljaju Drinčić i levonogi Živković.

Ipak, šutira Partizanov specijalista za prekide, snažno po sredini gola, Rajković pokušava da zaustavi loptu, ali nedovoljno odlučan, pa mu ona prolazi kroz ruke u mrežu.

Paratizan dobija drugi derbi u nizu, a već 12. je završen pobedom nekog tima. Crno-beli su nastavili tradiciju u kojoj domaćin dobija derbi, a koja je produžena na pet utakmica.

U prvim mečevima 9. kola JSL pobede su ostvarili Čukarički, Mladost i Voždovac, gde je u centru pažnje bio Stefan Babović.

Jelen Sulerliga, 9. kolo:

Partizan – Crvena zvezda 1:0 (0:0)
Drinčić 77

Partizan: Lukač – Volkov, Stanković, B. Ilić, Vulićević – Ćirković, Drinčić (Marković 90'), S. Ilić (Pantić 71'), Grbić (Živković 56') – Lazović, Škuletić

Crvena zvezda: Rajković – Lazić, Mijailović, Pavićević, Pečnik – Kovačević, Bosančić (Avramovski 80'), Ristić (Katai 80'), Gavrić, Lazović – Jović (Rakić 65')
 

B92, OK RADIO

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: