Dženkins: Igrao sam očajno, a onda…

Nacionalni sport - Ponedeljak 20.04.2015 - 13:36

Košarkaš Crvene zvezde Čarls Dženkins rekao je da je presrećan posle plasmana u finale ABA lige, ali da zasluge za to idu celom timu.

Starsportphoto Starsportphoto

"Crveno-beli" su u četvrtoj utakmici pobedili Partizan sa 81:73 i sa 3-1 u seriji došli do plasmana u Evroligu naredne sezone, kao i finale u kojem će se boriti sa pobednikom serije između Budućnosti i Cedevite u kojoj je trenutno 2-2.

Dženkins je sigurno jedan od junaka finalne serije, pošto je u polufinalnoj seriji postigao ukupno 79 poena, od toga 19 u odlučujućem duelu.

- Zasluge za moje dobre igre idu trenerima i saigračima. Bilo bi sebično sa moje strane da sada pričam o svojim partijama. Da bismo razumeli priču moramo da se vratimo na početak sezone, kada sam igrao očajno i nisam bio taj igrač kakvog su navijači očekivali.

Trener je verovao u mene sve vreme, iako bi za njega bilo najlakše da me zameni i to mi je mnogo značilo. U to vreme Boban Marjanović i ostali igrači su morali da uđu u prvi plan. Cela naša sezona je vezana za timski rad - rekao je Dženkins.

Američki bek je naglasio da je svaki igrač imao svoj udeo u plasmanu u finale, iako to statistika možda ne pokazuje.

- Znali smo kakav je ulog, Partizan je odigrao odlično, udvajao je naše glavne igrače. Ali, neću da prihvatam zasluge, određeni igrači sui mali svoje uloge, odradili su veliki posao, a to se ne vidi u statistici. Kalinić je igrao sjajno odbranu, Dangubić je ulazio na kratko, ali je bio odličan. Jović je bio u pravom ritmu tokom cele serije. Ne vidi se to u statistici, ali je njihova uloga velika - naglasio je Dženkins.

Prva utakmica finalne serije Zvezdu čeka u subotu, a tada će biti domaćin, bez obzira na ishod majstorice između Budućnosti i Cedevite, koja se igra u sredu.

B92

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: