Džoš Smit pojačava Kliperse

Nacionalni sport - Petak 17.07.2015 - 10:24

Iskusni krilni centar Džoš Smit novo je pojačanje Los Anđeles Klipersa, prenosi ESPN.

Snita  su prošlog decembra otpustili Detroit Pistonsi. Foto: Getty images Snita su prošlog decembra otpustili Detroit Pistonsi. Foto: Getty images

Jedanaestogodišnji NBA veteran je prošle sezone bio jedan od najzaslužnijih za pobedu Hjuston Rokitsa upravo nad Klipersima, u drugoj rundi plej-ofa.

Smit je prosečno beležio 12,4 poena uz 6,4 skokova i 3,3 asistencije za Teksašane, a u Los Anđelesu će igrati za veteranski minimum od 1,5 miliona dolara.

Njega su prošlog decembra otpustili Detroit Pistonsi, a dolazak u Hjuston kako bi igrao sa prijateljem iz detinjstva Dvajtom Hauardom se ispostavio kao odličan korak.

Smit je na 35 od 48 utakmica kao rezervista imao dvocifren učinak, a na četiri meča je imao i više od 20 poena. Još veći uticaj na igru Rokitsa imao je u plej-ofu, posebno u pomenutom polufinalu Zapada protiv Klipersa.

Kada su Rokitsi gubili 3-1 u seriji, Smit je postao starter, te sa Korijem Bruerom kombinovao 29 poena u četvrtom periodu šestog meča za povratak Hjustona iz deficita od 19 poena.

Kevin Mekhejl je dao potpunu slobodu Smitu u Hjustonu, koju nije imao u Detroitu, forsirao ga je i da šutira za tri poena, a sličnu ulogu očekuje i u Klipersima, koje je izabrao pre svega zbog šanse da se bori za titulu.

Smit je tokom karijere igrao još za Atlanta Hokse, a prosek tokom 11 godina u NBA ligi mu je 15,1 poena, 7,7 skokova, 3,2 asistencija, 2 blokade i 1,3 ukradene lopte po meču.

On je 25. igrač u istoriji NBA lige koji je skupio više od 10.000 poena, 5.000 skokova, 2.000 asistencija i 1.000 blokada.

Pre Smita, Klipersi su doveli još jednog veterana, Pola Pirsa, te dali maksimalan ugovor Deandreu Džordanu.

B92, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: