EI: Srbija sa Grčkom za finale

Nacionalni sport - Četvrtak 18.06.2015 - 05:40

Vaterpolisti Srbije plasirali su se u polufinale Evropskih igara u Bakuu, pošto su u četvrtfinalu savladali Italiju 7:6 (2:1, 1:3, 3:2, 2:1).

Srbija očekuje tešku utakmicu sa Grčkom Srbija očekuje tešku utakmicu sa Grčkom

Srbija će se za plasman u finale boriti sa Grčkom.

Najefikasniji u srpskom timu bio je Đorđe Vučinić sa tri, dok je Kristijan Šulc postigao jedan manje.

Selektor Zoran Milenković rekao je da je utakmica protiv Italije bila "jako napeta".

"Od prvog momenata smo verovali da možemo da izađemo kao pobednici. Vratili smo se golovima iz daleka i u poslednjoj četvrtini, pre svega dobrom odbranom i presing igrom. Na kraju sa tajm auta, golom iz daleka Đorđe je fantastično dao odlučujići gol. U pripremnom periodu smo izgubili tri utakmice u poslednjim sekundama, kao i od Španije ovde u Bakuu, pa smo verovali da u nekom trenutku mora da nam se vrati. Vera je ono što igrače nikada ne sme da napusti i to im stalno govorim. Na kraju se isplatilo", rekao je Milenković posle utakmice.

On je kazao da očekuje tešku utakmicu i protiv Grčke.

"Od polufinala sa Grčkom očekujem tešku utakmicu. Oni su ovde jedina ekipa ima dva centra koji su vrhunski igrači za ovaj uzrast. Biće sigurno teško i neizvesno. Sutra moramo dobro da se odmorimo i pripremimo za tu utakmicu. Moramo dobro da startujermo, da igramo dobru odbranu i verujem da ćemo na kraju izaći kao pobednici. Posle ove utakmice sa Italijom, verujem da momci mogu mnogo i verujem da im u glavi nije ništa manje od zlata, a iskreno nije ni meni", kazao je Milenković.

B92

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: