EL: Zvezdi pobeda, Bobiju istorija

Nacionalni sport - Četvrtak 09.04.2015 - 22:13

Košarkaši Crvene zvezde savladali su Panatinaikos u Pioniru pred 7.000 gledalaca u poslednjem kolu Top 16 faze Evrolige –69:68.

Košarkaši Crvene zvezde savladali su Panatinaikos u Pioniru pred 7.000 gledalaca u poslednjem kolu Top 16 faze Evrolige –69:68. Košarkaši Crvene zvezde savladali su Panatinaikos u Pioniru pred 7.000 gledalaca u poslednjem kolu Top 16 faze Evrolige –69:68.

Crveno-beli su pre ovog meča bili bez šansi za četvrtfinale, dok su gosti imali imperativ pobede. Međutim, Makabi je savladao ALBU u Berlinu i poslao "Zelene" među osam najboljih timova Evrope.

Marjanoviću je bilo potrebno samo deset minuta da uđe u istoriju elitnog takmičenja i sruši oba rekorda.

Duel u Pioniru otvorio je Boban Marjanović efektnom blokadom, ali su gosti ipak bili ti koji su prvi stigli do koša.

Međutm, Marjanović i Vilijams preuzimaju kontrolu i poenima sa linije za slobodna bacanja, odnosno trojkom i fenomenalnom asistencijom Bobija stižu do prve osetnije prednosti (9:4).

Gosti nisu uspevali da pogode otvorene šuteve, domaći tim nastavio je sa agresivnom odbranom do samog kraja prve deonice, a takva igra donela mu je željeni rezultat.

Marjanović je nastavio da dominira u reketu, da bi Markus Vilijams svojom drugom trojkom, iz trećeg pokušaja, doneo najveću prednost Zvezdi (14:6).

Usledio je novi promašaj gostiju pri šutu za tri poena, ovoga puta Papasa, a konačan rezultat posle deset minuta igre postavio je Nikola Kalinić posle snažnog prodora – 16:7.

Osim osam poena Markusa Vilijamsa, prvih deset minuta igre definitivno je obeležio Boban Marjanović koji je sa devet skokova ušao u istoriju Evrolige.
 

B92

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: