EP: Odbojkašice maksimalne na startu

Nacionalni sport - Nedelja 27.09.2015 - 09:25

Odbojkašice Srbije ostvarile su pobedu u prvom kolu Evropskog prvenstva, pošto su maksimalnim rezultatom savladale Nemačku.

Srpkinje dominantne tokom čitavog meča. Foto: fivb.org Srpkinje dominantne tokom čitavog meča. Foto: fivb.org

Izabranice selektora Zorana Terzića bile su nadmoćne tokom meča i slavile po setovima 25:18, 25:22, 25:19.

Srbija u D grupi igra još sa Češkom – u nedelju 27. septembra od 18 časova, i sa Rumunijom dan kasnije.

Pobednici grupa će izboriti direktan plasman u četvrtfinale, dok će se drugoplasirane i trećeplasirane ekipe plasirati u osminu finala.

Polufinalne utakmice, kao i finale i meč za treće mesto, odigraće se u dvorani Ahoj u Roterdamu.

Utakmicu u Hali sportova posmatralo je 900 gledalaca, a sudili su Žil Gop iz Francuske i i Viktor Kozlovskij iz Ukrajine.

Srbija je odlično startovala u Ajndhovenu. Izabranice Zorana Terzića su odigrale veoma dobro, ali se ne može reći da su lako savladale Nemice kako to rezultat pokazuje. Tokom sva tri seta Srbija je bila bolji i kvalitetniji tim, ali bilo je potrebno dosta energije da bi se slomio otpor Nemačke.

Odlično je funkcionisao servis, blok je bio na visini zadatka, kao i igra u odbrani. Napad je bio raznovrstan, ali više od svega je imponovala mirnoća seniorki Srbije u ključnim trenucima meča. U drugom setu su baš u finišu pokazale kako treba igrati kada se rezultat lomi, a isto su demonstrirale i u trećem setu.

Meč protiv Nemačke počela je postava: Ognjenović, Bošković, Rašić, Stevanović, Mihajlović, Malešević i libero Popović.

Odlično je Srbija počela meč i na servis Maleševićeve povela sa 3:0, pa 4:2 i 6:3. Na prvom tehničkom tajm – autu bilo je 8:5 za Srbiju, a odmah potom i 10:5, pa je Lučano Pedula zatražio novi odmor. Uspele su Nemice da smanje na 11:10 i 12:11, ali je na servis Stevanovićeve usledila nova serija Srbije (3:0) za prednost od 15:11. Vodila je Srbija u završnici sa 20:14, pa 23:17, a set je dobila sa 25:18 i povela sa 1:0.

Srbija je dobro krenula i u drugom setu i povela sa 2:0, pa 4:1 i 7:2. Vodila je Srbija sa 9:4, a onda je usledio pad u igri, pa su Nemice smanjile na 9:7, a zatim, posle 11:9 za Srbiju, preokrenule rezultat i povele sa 12:11. Identičan je bio i odgovor Srbije, koja je serijom 3:0 ponovo povela – 14:12. Izjednačile su Nemice na 14:14, pa je usledila borba poen za poen. Srbija je povela sa 17:15, a zatim tu prednost održaval do finiša, kada je, nakon 22:21, povela sa 24:21. Iskoristila je Srbija drugu set loptu za 25:22 i povela sa 2:0 u setovima.

Po propozicijama CEV, plasman ekipa se određuje prvo na osnovu broja pobeda.Ukoliko je broj pobeda identičan, plasman se određuje na osnovu broja bodova. Ukoliko je su broj pobeda i broj bodova identični, plasman se određuje na osnovu set količnika, pa poen količnika.

B92, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: