EP: Remi Srbije sa Hrvatskom

Nacionalni sport - Subota 19.07.2014 - 17:15

Vaterpolo reprezentacija Srbije odigrala je sa Hrvatskom nerešeno 8:8 u četvrtom kolu šampionata Evrope u Mađarskoj.

Vaterpolo reprezentacija Srbije Vaterpolo reprezentacija Srbije

Ekipa Dejana Savića je tako propustila priliku da se približi osvajanju drugog mesta u B grupi.

Nakon poraza od Mađarske u četvrtak, naš tim je odigrao mnogo bolje u napadu, ali je ovoga puta pokazao određene slabosti u odbrani. Srbija je u nekoliko navrata imala dva gola viška, ali je na kraju osvojila samo bod.

Filip Filipović bio je najefikasniji sa 4 gola, a po jedan su postigli Prlainović, Mandić, Mitrović i Ćuk. Na drugoj strani tri giola postigao je Sandro Sukno.

U poslednjem kolu grupne faze Srbija se u nedelju od 16 časova sastaje sa Španijom.

Tok meča:

Srbija je počela duel pogodivši dva puta prečku u prvom napadu. Na isteku drugog minuta Sandro Sukno je doveo Hrvatsku do prednosti nakon loše reakcije naše odbrane.

Već u sledećem napadu Srbija je izjednačila odličnim golom Prlainovića na isteku "igrača više". Dva minuta kasnije Srbija je došla do prveog vođstva. Hrvati nisu iskoristili igrača vise, usledila je kontra Srbije i Filip Filipović je postigao drugi gol za naš tim. Nije Srbija iskoristila napad za 3:1, a na drugoj strani je Sukno sa peterca izjednačio na 2:2.

Novu prednost Srbiji doneo je Mitrović, iako je naša ekipa ponovo odigrala lose igrača vise. Mitrović se dobro snašao I preciznim udarcem savladao je golmana Hrvatske. Taj rezultat ostao je i na kraju prve deonice.

Početkom druge četvrtine Hrvatska nije iskoristila igrača vise, a na drugoj strain je Filipović u svom stiglu pogodio za 4:2. Novog igrača vise Hrvati su dobili već u sledećem napadu i iskoristili su ga - Dobud za 4:3.

Igrao je međutim naš tim mnogo bolje u napadu u odnosu na duel sa Mađarskom, pa je raspoloženi Filipović svojim trećim golom povećao na 5:3.

Hrvatska se nije predavala, pa je Luka Lončar smanjio na 5:4 posle još jednog napada u kojem je naš tival imao igrača više. Sandro Sukno pravio je velike probleme našoj odbrani i upravo je on svojim trećim golom doneo izjednačenje na poluvremenu – 5:5.

Trećim uzastopnim golom Hrvatska je na startu drugog dela stigla do potpunog preokreta i vođstva – 6:5. Srbija nije blistala, posebno u odbrani, ali je brzo vratila prednost. Ćuk je izjednačio, a Filip Filipović svojim četvrtim golom doneo vođstvo od 7:6.

Taj rezultat je ostao na semaforu na kraju treće četvrtine. Imala je Srbija nekoliko šansi da se odlepi, ali imali su i Hrvati priliku da izjednače.

Hrvatska je početkom četvrte deonice u dva naprava imala po dva igrača više u bazenu. Srbija je u prvoj situaciji uspela da se odbrani, ali u drugoj nije, pa su Hrvati ponovo izjednačili – 8:8.

Poslednja četvrtina bila je voma nervozna, sa obe strane. U poslednjem minutu Hrvati nisu iskoristili igrača više, a na drugoj strani Prlainović i Gocić su promašili pa je na kraju ostalo 8:8.
 

B92, OK RADIO

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: