EP: Srbija ubedljiva na startu

Nacionalni sport - Utorak 15.07.2014 - 07:08

Reprezentacije Srbije na ubedljiv način započela je odbranu zlata na Evropskom prvenstvu, pošto je u prvom meču grupe B slavila protiv Francuske – 16:5.

Starsport Starsport

Naši momci brane zlato osvojeno u holandskom Ajndhovenu pre dve godine.

Pobeda "Delfina'"ni u jednom trenutku nije dolazila u pitanja, jer su naši momci na poluvreme otišli sa velikih pet golova prednosti, da bi do kraja meča samo samo uvećali prednost i na kraju zabeležili ubedljiv trijumf.

Najefikasniji u našoj ekipi bio je Slobodan Nikić sa četiri data gola.

'Delfini' se nalaze u grupi B, zajedno sa Hrvatskom, Nemačkom, Španijom i Mađarskom.

U prvom meču dana, Hrvatska je sa 10:5 bila bolja od Nemačke, dok se u 20 i 45 sastaju Španija i domaćin Mađarska.

Obe selekcije su nešto sporije ušle u meč, da bi posle promašaja s obe strane, Srbija preuzela kontrolu i počela da pravi razliku. Najpre je Filip Filipović lepim šutem doneo prednost, da bi Dušan Mandić već u sledećem napadu duplirao vođstvo.

Nastavili su naši u istom ritmu, a do kraja prve četvrtine bilo je ubedljivih 4:1. Slobodan Nikić je divnu asistenciju Nikole Rađena pretvorio u pogodak, dok je četvrti pogodak bio delo Živka Gocića sa distance. Jedini gol za Francuze postigao je Kamaras.

Početak druge deonice doneo je nekoliko grešaka i promašaja s obe strane, da bi Francuzi iskoristili nepažnju naše odbrane i smanjili na 4:2, ali je Filipović već u narednom napadu vratio našoj selekciji tri gola prednosti.

Ubrzo je bilo 7:2, da bi se tim rezultatom otišlo na poluvreme. Šesti gol postigao je Mandić, dok je konačan rezultat prvog poluvremena postavio Milan Aleksić.

Početak drugog dela igre doneo nam je nove "prazne" minute, da bi Duško Pjetlović lepim golom iz okreta prekinuo post, Nikić je povisio na 9:2, a Andrija Prlainović postavio konačnih 10:2 za kraj četvrtine.

Poslednja deonica nije previse uzbuđenja, obe selekcije igrale su rasterećeno, kako je pitanje pobednika već bilo rešeno. Ipak, ni to nije pomoglo Francuzima do ublaže poraz, pa je naša selekcija na kraju slavila sa ubedljivih 16:5.

Naredni meč Srbija igra sa Nemačkom.
 

B92, OK RADIO

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: