EP: Tejić i Gudurić za četvrtfinale

Nacionalni sport - Utorak 14.07.2015 - 09:09

Mladi košarkaši Srbije nastavili su sa odličnim igrama na šampionatu Evrope u Italiji pobedom na startu druge faze i već su obezbedili plasman u četvrtfinale.

Srbija prva u grupi sa šest bodova.Foto: B92 Srbija prva u grupi sa šest bodova.Foto: B92

Izabranici Vladimira Đokića pobedili su domaćina sa 67:61, pa su prvi na tabeli E grupe sa šest bodova.

Srbija je prethodno u prvoj fazi ostvarila sve pobede, a u neizvesnom duelu protiv Italije pobedu su doneli Marko Tejić i Marko Gudurić.

Srbija je kontrolisala veći deo utakmice, a veliki pad usledio je početkom poslednje četvrtine. Naša selekcija je vodila sa 54:44, ali je Italija napravila veliku seriju 15-0 i četiri minuta pre kraja je imala +5.

Od tog trenutka stvari su u svoje ruke preuzeli Marko Gudurić i Marko Tejić koji su postigli 10 od poslednjih 13 poena Srbije.

Ognjen Jaramaz bio je najefikasniji sa 15 poena, Tejić je uz 12 poena imao 4 skoka i 2 blokade, Rebić je dodao 12 poena, 5 skokova i 3 krađe, a Gudurić je imao 10 poena, 7 skokova i po 2 krađe i asistencije. Na drugoj strani, Spisu je ubacio 12, a Fontekijo 10 poena.

Srbija takmičenje u E grupi nastavlja u utorak od 16 časova duelom protiv Belgije.

B92, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: