EP U20: Srbija moćno do finala!

Nacionalni sport - Nedelja 19.07.2015 - 10:07

Mlada košarkaška reprezentacija Srbije plasirala se u finale šampionata Evrope u Italiji.

Devet pobeda mladih košarkaša u devet utakmica. Foto: KSS, zvanična prezentacija. Devet pobeda mladih košarkaša u devet utakmica. Foto: KSS, zvanična prezentacija.

Ekipa Vladimira Đokića u polufinalu je nadigrala slekeciju Turske sa 81:58 i u finalu će se boriti za zlato sa Španijom.

Posebno je impresivan način na koji su srpski košarkaši stigli do finala, pošto su prethodno zabeležili devet pobeda u isto toliko utakmica.

Srbiju je predvodio fantastični Marko Gurudić sa 21 poenom (7-13), 3 skoka, 5 asistencija i 5 ukradenih lopti. Ognjen Jaramaz imao je 14 poena (5-10) i 5 skokova, Nikola Rebić je uz 12 poena (4-8) imao 5 skokova i 4 asistencije, Marko Tejić je imao 11 poena (5-8) i 4 skoka, a dvocifren je bio i Zagorac sa 10 poena (4-7) uz 6 skokova. Na drugoj strani, Ugurlu je ubacio 12, Ozmizrak 11, a Košut 10 poena.

U duelu sa Turskom nije dobro počelo po naše košarkaše. Predvođeni visokim centrom Košutom, Turci su zaigrali odlično od starta i krajem prve četvrtine imali su sedam poena prednosti – 17:10.

Tada se selekcija Srbije razgoropadila i velikom serijom 18-0 napravila je potpuno preokret, pa je tri minuta pred poluvreme imala +11 (28:17). Na poluvremenu je naš tim vodio sa 37:25, a u nastavku nije popustio.

Pred kraj treće četvrtine Srbija je prvi put imala +20 (56:36), a u poslednjoj deonici nije se postavljalo pitanje pobednika. Mladi igrači turske u nekoliko navrata su iz nemoći pokušali nesportskim potezima da promene nešto, ali srpski košarkaši ostali su pribrani i mirno su priveli meč kraju.

U prvom polufinalu Španija je pobedila Francusku sa 70:61, a finale je na programu u nedelju od 21h.

B92, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: