Fed kup: Srbija razbila Austriju

Nacionalni sport - Sreda 04.02.2015 - 21:47

Fed kup tim Srbije dobio je Austriju 3-0 u prvom meču grupe A plej-ofa za Svetsku grupu B.

StarSport StarSport

Prednost je donela mlada Ivana Jorović koja je savladala Barbaru Has sa 6:3, 6:2, a trijumf je obezbedila Aleksandra Krunić koja je takođe u dva seta nadigrala Patriciju Majr-Ahlejtner 6:2, 6:2.

Jorovićeva i Krunićeva su slavile i zajedno u dublu, savladale su Graber i Klemenšic 6:1, 6:3 za maksimalnih 3-0 na startu takmičenja. Naše teniserke će u četvrtak igrati protiv Mađarske za plasman u plej-of.

Za Fed kup tim Srbije u Mađarskoj igraju Aleksandra Krunić (84. na WTA listi), Ivana Jorović (305. na WTA listi), Dorotea Erić (385. na WTA listi) i Vojislava Lukić (401. na WTA listi).

Na takmičenju u Budimpešti učestvuje 16 timova, a Srbija će se pored Austrije sastati i sa Mađarskom. Dan kasnije domaćin će igrati protiv Austrije.

Prvoplasirani iz Grupe A plasiraće se u baraž, koji će se igrati u subotu 7. februara, a rival će biti pobednik Grupe D, u kojoj su Belgija, Hrvatska, Izrael i Letonija.

Pobednik tog duela igraće u plej-ofu za popunu Svetske grupe, koji je na programu 18. i 19. aprila.

U Budimpešti se, pored pomenutih selekcija takmiče još Belorusija, Bugarska, Gruzija, Velika Britanija, Lihtenštajn, Portugal, Turska i Ukrajina.

B92, OK RADIO

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: