Federer prekinuo Novakov niz u Kini

Nacionalni sport - Subota 11.10.2014 - 15:35

Novak Đoković nije uspeo da se plasira u finale Masters turnira u Šangaju, pošto je izgubio od Rodžera Federera sa 6:4, 6:4.

Novak Đoković Novak Đoković

Švajcarac je odigrao vrhunski meč, često je menjao ritam bekhend paralelama i izlazio je na mrežu, čime je unervozio Novaka i preuzeo kontrolu nad mečom.

Time je prekinut Novakov niz od 28 pobeda u Kini, a zakomplikovala se i borba za prvo mesto, pošto će se Federer dodatno približiti Novaku (koliko, zavisi od ishoda finala).

Đoković je tako propustip novu, treću priliku da izjednači međusobni skor sa Federerom, pa sada Švajcarac vodi sa 19:17 u pobedama.

U prvom setu Rodžer je napravio brejk u petom gemu, a u narednom je Đoković imao jedinu brejk loptu u meču – plitko je riternirao i Federer ju je spasao.

Na početku drugog seta Švajcarac je odmah napravio brejk, a u petom gemu Đoković je spasao četiri brejk lopte i produžio neizvesnost. U narednom gemu Novak je imao 0:30 i inicijativu u poenu, nije je iskoristio, a u nastavku je Federer preokrenuo i poveo sa 4:2.

U sledećem Rodžerovom servis-gemu bilo je četiri izjednačenja, ali Đoković je propustio nekoliko šansi da dođe do brejk lopti. Potom je Novak spasao dve meč lopte na svoj servis, pri rezultatu 5:4 imao je 15:30, ali ponovo nije došao ni do brejk šanse, pa je Federer stigao na korak do 81. titule u karijeri.

Za nju će se boriti sa Žilom Simonom, kojeg je dobio četiri puta u šest međusobnih okršaja. Poslednji put igrali su prošle sezone na Rolan Garosu, kada je Federer slavio u pet setova.

B92, OK RADIO

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: