Federer: Velika je stvar igrati sa Novakom

Nacionalni sport - Subota 11.07.2015 - 09:12

Rodžer Federer rekao je da je velika stvar igrati protiv Novaka Đokovića, na bilo kom turniru, kao i da će biti jako teško pobediti ga u finalu Vimbldona.

Novak i Rodžer po 40. put .Beta/Toby Melville/Pool Photo via AP Novak i Rodžer po 40. put .Beta/Toby Melville/Pool Photo via AP

-Velika je stvar igati s Novakom na bilo kom turniru, ipak je on sjajan igrač. Imao je velike uspehe, u stvari, neverovatan uspehe, gledajući njegovu kompletnu karijeru - rekao je Federer.

Srbin i Švajcarac sastaće se u velikom finalu na terenuima Ol Ingland Klaba u nedelju od 15 časova, po 40. put u svojoj karijeri, a Novak će imati priliku da stigne do izjednačenja u međusobnom skoru.

- Ali, pogotovo poslednjih nekoliko godina, bio je fascinatno dominantan, to se najviše videlo na tvrdim podlogama, a kasnije i na travi. S druge strane, na šljaci je isto jedan od najboljih, ako ne i najbolji. Postao je veoma žilav protivnik. Uvek je na visini zadatka. Veoma ga je teško pobediti. Njegovo prisustvo je dobro za tenis -dodao je Rodžer.

Novak je u borbi za finale slavio protiv Rišara Gaskea bez izgubljenog seta, da bi zatim Rodžer fenomenalnom partijom eliminisao ljubimca domaće publike Endija Marija istim rezultato, odigravši možda i najbolji meč u poslednjih nekoliko sezona.

Federer će u nedelju imati priliku da osvoji svoj osmi trofej na Vimbldonu, i tako pretekne rekordera Pita Samprasa, dok će aktuleni šampion juriti svoj treći trofej. Biće to repriza prošlogodišnjeg finala, u kojem je Đoković slavaio posle velike borbe u pet setova.

- Lično, ne razmišljam previše o meču koji smo odigrali ovde prošle sezone. Samo pamtim da je atmosfera bila neverovatna. Publika je bila u meču od prvog do poslednjeg poena. Srećan sam zbog činjenice da sam se vratio u finale Gren slema (svoje prvo upravo od prošlogodišnjeg Vimbldona), s kim god da igram uvek će biti veliki meč. Činjenica da mi rival Novak, prvi reket sveta, svakako dodaje posebnu notu - jasan je Federer.

- Naravno da mi sve ovo mnogo znači. Ovo je ogromna stvar za mene. S druge strane, nije mi bitno da li mi je ovo prvi ili potencijalni Vimbldon. Finale Vimbldona je najveća stvar koja postoji. Nadam se da ću biti na nivou meča sa Marijem, pa ćemo videti šta će se dogoditi - kaže Federer.

B92, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: