FIBA zove Partizan u Evroligu!

Nacionalni sport - Petak 20.11.2015 - 09:39

Partizan prolazi možda i kroz najteži period u klupskoj istoriji, ali bi stvari uskoro drastično mogle da se preokrenu u korist crno-belih.

Iz Partizana ne potvrđuju, ali ni demantuju; Foto: Aleksandar Dimitrijević Iz Partizana ne potvrđuju, ali ni demantuju; Foto: Aleksandar Dimitrijević

Kako “Alo!” saznaje, košarkaši Partizana bi bez obzira na učinak ove godine u regionalnom takmičenju naredne sezone trebalo da dobiju poziv za učešće u Evroligi, onoj koju namerava da organizuje FIBA kao pandan takmičenju koje će biti rezervisano samo za 16 “najvećih” klubova (11 zagarantovanih mesta).

U toj priči, jedno mesto trebalo bi da pripadne i šampionu ABA lige.

Iz Partizana nam nisu potvrdili, ali ni demantovali ova naša saznanja.

- Niko iz FIBA još nije kontaktirao s nama, a o tome šta bi moglo da bude i ako bude, ne možemo da pričamo u ovom trenutku.

Ako dođe konkretan poziv, onda ćemo moći više da komentarišemo - saopštili su nam iz KK Partizan.

Crno-beli se nalaze na spisku potencijalnih učesnika takmičenja pod patronatom FIBA jer će kao i mnogi klubovi ostati uskraćeni za učešće u renoviranoj Evroligi, koju će i dalje voditi Đordi Bartomeu, ali s obzirom na to da učestvuju u ABA ligi, ostaje da se vidi da li bi zbog eventualnog “prilaska” FIBA snosili sankcije.

Nažalost, ova situacija i te kako podseća na situaciju iz sezone 2000/01, kada se evropska košarka pocepala.

Paralelno su igrane ULEB Evroliga i FIBA Suproliga, koja je trajala samo jednu sezonu.


Podsećanja radi, tada su igrači Partizana stigli do osmine finala Suprolige, gde ih je zaustavio francuski Asvel, šampion je bio Makabi, a interesantno je da je najbolji strelac takmičenja bio sada aktuelni potpredsednik crno-belih Miroslav Berić.

Alo, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: