FSS: Partizan u LŠ, Čukarički u LE

Nacionalni sport - Sreda 18.06.2014 - 00:32

Takmičarski organi UEFA zvanično su obavestili FS Srbije da će Srbiju u narednoj sezoni u kvalifikacijama za Ligu šampiona predstavljati FK Partizan.

Ilustracija Ilustracija

U okviru pomenute odluke UEFA, predstavnici naše zemlje u sezoni 2014/15. u kvalifikacijama za Ligu Evrope biti osvajač Kupa Srbije FK Vojvodina (početak od drugog kola kvalifikacija) i, na osnovu plasmana na tabeli, FK Jagodina (drugo kolo) i FK Čukarički (prvo kolo).

Do takvog spleta okolnosti je došlo po odustajanju FK Crvena zvezda od žalbe na odluku CFCB o eliminaciji iz Evrope na godinu dana, zbog kršenja finansijskog fer-pleja.

Izvršni odbor FSS je doneo i zaključak da je prolećni deo sezone Super lige protekao bez problema.

- Naglašeno je da je (sudijskih) grešaka na fudbalskim terenima širom Srbije u okviru prethodne sezone bilo, da su krivci adekvatno I pravovremeno kažnjeni i da nije zabeležen nijedan slučaj materijalne povrede pravila fudbalske igre - navodi se u saopštenju.

Najavljeno i da će se sistem takmičenja menjati počev od sezone 2015/16, jer je obaveza po Zakonu o sportu da se sve promene u tom segmentu uvode minimum godinu dana ranije.

- U ovom trenutku postoje dva predloga - promene u okviru postojećeg modela sa 16 klubova i modifikovanje baraža. Stručna služba FS S će u narednih sedam dana predočiti i predstavnicima javnosti I fudbalskim radnicima ova dva predloga, a koji će zatim biti upućeni na javnu raspravu - piše u saopštenju Saveza.

Usvojena je i odluka o uvođenju dvojne registracije za igrače, ali u limitiranom obliku.

- Svaki klub Super lige, Prve lige Srbije i četiri grupe srpskih liga moći će da uputi u druge klubove maksimalno četiri igrača na dvojnu registraciju. Klub koji prima igrače moći će maksimalno da prihvati dva igrača na ovoj osnovi - navodi se.

Na sednici nije prihvaćen predlog Zajednice klubova Super lige vezan za odlaganje primene odluke da svi klubovi od sezone 2014-15. moraju da imaju reflektore na svojim stadionima.
 

B92, OK RADIO

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: