Gal Mekel zvanično u Zvezdi

Nacionalni sport - Četvrtak 27.08.2015 - 09:52

Izraelski košarkaš Gal Mekel četvrto je pojačanje košarkaškog kluba Crvena zvezda za sezonu 2015/16, potvrdili su ’crveno-beli’.

Zvezdino pojačanje ne poziciji pleja. Foto: kkcrvenazvezda.rs Zvezdino pojačanje ne poziciji pleja. Foto: kkcrvenazvezda.rs

Mekel igra na poziciji plejmejkera, ima 27 godina i visok je 198 centimetara.

Pre Mekela, redove šampiona Srbije pojačali su Sofoklis Skorcanitis, Stefan Nastić i Rajan Tompson.

Mekel je prve ozbiljnije košarkaške korake napravio u mlađim kategorijama slavnog Makabija iz Tel Aviva, da bi se potom preselio u Sjedinjene Države, gde je odigrao dve sezone u NCAA ligi na Univerzitetu Vičita Stejt.

Potom se vratio u rodni Izrael, gde je u periodu od 2008. do 2011. igrao za Hapoel Gilboa Galil, Makabi iz Tel Aviva pa Makabi iz Haife.

Sa Hapoleom i Makabijem iz Haife je 2010. i 2013. godine bio osvajač titule šampiona Izraela i jedan od najzaslužnijih za senzacionalne prekide dominacije velikog Makabija.

Zanimljivo je istaći da je 2009. godine poneo laskavu titulu izraelske zvezde u usponu, a 2011. i 2013. proglašen je za najkorisnijeg igrača izraelskog šampionata.

Jednu godinu proveo je i u Benetonu iz Treviza, a posle odličnih igara u dresu Hapoela iz Haife usledio je poziv iz NBA lige. Mekel je tokom 2013. potpisao trogodišnji ugovor sa Dalas Maveriksima i tako postao tek drugi Izraelac koji je zaigrao u najjačoj ligi sveta.

Krajem 2014 usledila je selidba u Nju Orleans, a početkom 2015. godine pojačao je Nižnji Novgorod u kome je završio prethodnu sezonu.

U NBA ligi je ukupno odigrao 35 utakmica sa prosekom od 2,3 poena i 2,2 asistencije po meču, dok je u dresu Nižnjeg u Evroligi prošle sezone imao prosečan učinak od 11,7 poena i 4,7 asistencija po meču.

B92, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: