Grbić: Ova ekipa ima devet života

Nacionalni sport - Nedelja 19.07.2015 - 09:55

Selektor odbojkaša Srbije Nikola Grbić rekao je da je ponosan na svoju ekipu koja se plasirala u finale Svetske lige.

Selektor Grbić  ponasan na igrače. Foto: Getty Images Selektor Grbić ponasan na igrače. Foto: Getty Images

Srbija je u polufinalu u dramatičnom meču bila bolja od SAD posle pet setova, a u finalu u nedelju u 16.30 igraće sa boljim iz duela Francuske i Poljske.

-Ova pobeda potvrđuje onu pobedu nad Poljskom, u smislu da to nije bilo slučajno. Mislim da ova ekipa ima devet života.
Imali smo 2:0 i meč loptu i pored nekoliko očiglednih sudijskih grešaka protv nas, u kojima, da je samo jedna bila u našu korist, odavno bismo bili u hotelu. I pored toga smo bili jaki, imali su 10:6 u petom setu, uspeli smo da okrenemo, malo ko bi verovalo da tako važan rezultat može da se okrene - rekao je Grbić.

Grbić je istakao da je ponosan na svoju ekipu u kojoj vlada dobra atmosfera jer nema sujete i ljutnje, niti razlike među igračima koji igraju u prvoj postavi i onih koji ulaze kao rezerve.

-Sve čestitke svima, ne mogu da kažem naročito Staroviću, koji je ušao hladan u petom setu i „smečirao“ dve najvažnije lopte na utakmici. I Okoliću koji je potvrdio da je specijalista za servis. Drago mi je što je ušao Kovačević koji skoro uopšte nije igrao, odigrao je fenomenalnu utakmicu. Mislim da imamo fantastičnu ekipu, momci igraju za tim, daju sve od sebe bez obzira da li igraju kao starteri ili kao izmena. Nema sujete, nema ljutnje, to je ono što krasi ovu grupu i zbog toga sam ponosan na njih - dodao je selektor Srbije.

Odmah posle pobede nad SAD Grbić je igračima rekao da još nije gotovo.

- Naravno, to sam rekao i u petak, sada imamo malo više vremena da se odmorimo. Opet nas čeka veoma težak meč, imamo malo vremena za slavlje, taman toliko dok sačekamo da vidimo protiv koga ćemo igrati. Voleo bih da igramo kao što smo igrali do sada, nije bitno ko će biti protivnik - rekao je Grbić.

B92, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: