Grobari najverniji navijači

Nacionalni sport - Ponedeljak 12.01.2015 - 12:59

Iako ove sezone beleži znatno slabije rezultate nego ranijih godina, Partizan i dalje ima najverniju publiku u regionalnoj ABA ligi.

StarSport StarSport

Utakmice crno-belih u Pioniru prosečno prati 5.500 navijača, koji su postajali sve brojniji ove sezone kako je tim imao veće probleme.

Vrhunac je dostignut proteklog vikenda kada je čak 7.000 ljudi pratilo važan duel sa Union Olimpijom, direktnom konkurentom u borbi za plej-of.

Sličnu podršku Partizan je prethodnih godina imao uglavnom u Evroligi kada su u Pionir stizali Real Madrid, Makabi, CSKA, Barselona, ali očigledno "grobarima" nije bitno koje "ime" dolazi da igra protiv njihovog tima.

Partizan je i prošle sezone bio najgledaniji u ABA, ali je tada na mečevima u Pioniru u proseku bili 300 navijača manje, iako su crno-beli bili znatno ubedljiviji u borbi za plej-of.

Nema sumnje da je podrška sa tribina umnogome uticala na znatno bolju formu Partizana u poslednjih mesec dana, pa je iza crno-belih serija od četiri uzastopne pobede.

Sledeći rival u Pioniru biće Igokea, 24. januara, a u međuvremenu crno-beli gostuju u Valjevu kod Metalca.

B92, OK RADIO

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: