Interna istraga UEFA o Vračaru

Nacionalni sport - Utorak 21.07.2015 - 08:58

Predstavnici UEFA proveravaju sumnje u nedozvoljene radnje u vezi sa utakmicom OFK Beograd – Crvena zvezda, potvrđeno je "Večernjim novostima".

UEFA još ne može ništa da kaže. Foto: FK Crvena, zvanična stranica. UEFA još ne može ništa da kaže. Foto: FK Crvena, zvanična stranica.

Zvezda je slavila na Vračaru 6:2, nakon što je posle prvih 45 minuta gubila sa 2:0 od tima sa Karaburme.

"Upoznati smo sa sumnjama koje su se pojavile u vezi meča OFK Beograd – Crvena vezda. Zato interno proveravamo da li je bilo ičega nedozvoljenog, ali u ovom trenutku ne možemo ništa više od toga da kažemo", rekli su za "Novosti" iz UEFA.

Predstavnik FSS Milivoje Mirkov je u nedelju uveče rekao da je UEFA pratila meč sa stadiona iz ulice Gospodara Vučića, zbog velikih uplata na kladionicama na ovu utakmicu, ali se dan kasnije ogradio od te izjave istakavši da su "uopšteno rekao " da bi UEFA i Interpol mogli da pokrenu istragu, kao i da se to nije odnosilo konkretno na ovu utakmicu.

"Nemamo osnov za pokretanje postupka, to je jasno kao dan. Sve te priče su u sferi pretpostavki i sumnji, kako onda da reagujemo. Da bismo mi, kao Zajednica pokrenuli postupak, mora da postoji prijava službenih lica. Pročitao sam izveštaje delegata, posmatrača i sudija i kako niko nije ni pomenuo tu mogućnost, za mene je ta priča završena. Meni smeta što te sumnje od prvog kola diktiraju kladionice, a ne oni koji gledaju fudbal, razumeju ga i znaju da razdvoje šta je dobro, korektno, a šta ne. Reću ću samo ovo: čak pet gostujućih ekipa je slavilo u prvom kolu, ali to niko nije uzeo kao reper za sumnju. Ne može ni da uzme jer je to dokaz regularnosti, a ne neregularnosti. Umesto da se posvetimo igri, golovima, mi smo sada u situaciji da se suočavamo sa sumnjama u regularnost takmičenja. A ja vam tvrdim da ovaj novi sistem sigurno neće nikom dozvoliti da bude lagodan i prepušta drugom bodove", rekao je za novosti direktor Superlige Vladimir Bulatović.

Čelnici evropske "kuće fudbala", poručili su da će blagovremeno obavestiti javnost ako pokrenu postupak, ali da za sada samo interno istražuju okolnosti tog susreta, prenose Novosti.

U međuvremenu, usledile su žestoke optužbe čelnika naša dva najveća kluba, Partizan i Crvene zvezde, iz Humske ističu da je u pitanju čist kriminal, dok iz Ljutice Bogdana odgovornost za sve probleme srpskog fudbala prebacuju na FSS i rivala

B92, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: