Ivana: Sledeća medalja još sjajnija

Nacionalni sport - Nedelja 09.03.2014 - 20:13

Srpska atletičarka Ivana Španović rekla je da je presrećna posle osvajanja bronzane medalje na Svetskom dvoranskom prvenstvu u Sopotu, u Poljskoj.

Ivana Španović Ivana Španović

Španovićeva je do bronze u skoku u dalj došla sa 6,77 metara iz poslednje serije. Zlatnu medalju osvojila je Francuskinja Elojz Lesije, dok je srebrna bila Katarina Džonson Tompson. Njih dve su imale skokove od 6,85 metara, odnosno 6,81.

- Presrećna sam zbog još jedne medalje osvojene na Svetskim prvenstvima. Znam da smo na dobrom putu da se sa sledećeg velikog takmičenja vratim sa još sjajnijim odličjem - rekla je Španovićeva.

Španovićeva je postala prva srpska atletičarka koja je osvojila medalju na Svetskom prvenstvu u dvorani. Pored Ivane, odličja su ranije osvojili Dragan Perić i Dragutin Topić.

- Ovo je veliki uspeh za Ivanu i srpsku atletiku. Imala je problem sa doskokom u finalu, ali na sreću Ivana je toliko fizički spremna i jaka da i pored toga osvojila bronzanu medalju - rekao je Ivanin trener Goran Obradović.

Obradović je rekao da je Svetsko dvoransko prvenstvo bilo glavni cilj Španovićeve ove sezone, a da je sada čekaju pripreme za sezonu na otvorenom.

- Sledi mala pauza i pripreme za letnju sezonu. Potvrdili smo učešće na svim mitinzima Dijamantske Lige, a očekuje nas i Evropsko prvenstvo u Cirihu, tako da je jedna vrlo duga sezona ispred nas i puno prilika za nove rekorde - istakao je Obradović.
 

B92, OK RADIO

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: