Janković: Mogu do Gren slema

Nacionalni sport - Nedelja 09.03.2014 - 09:12

Srpska teniserka Jelena Janković veruje da može da osvoji Gren slem, ali joj je najvažnije da bude konzistentna na što više turnira.

Jelena Janković Jelena Janković

Jankovićeva se plasirala u treću rundu Indijan Velsa, nakon ubedljive igre protiv Ivon Mojsburger.

- Zašto da ne, verujem u sebe. Ključno je čuvati energiju i održavati dobar ritam tokom tih sedam mečeva. Ranije sam do polufinala već bila mnogo umorna, i fizički i psihički. Moram da napravim dodatni korak - rekla je Jankovićeva.

Iako je Gren slem titula san svakog tenisera, Jankovićeva kaže da ne bi menjala svoju konzistentnost tokom godine za jedan trofej, jer želi oboje.

- Gledajući prošlogodišnji Vimbldon, vidi se da neke igračice možda ne osvajaju druge turnire, ali onda igraju sjajno na jednom i osvoje Gren slem. Prošle godine ja sam bila veoma konzistentna, išla sam daleko na najvećim turnirama. Želim da zadržim konzistentnost, ali i dodam tome Gren slem. Baš sam skromna, zar ne? - našalila se Jelena.

Naša teniserka se posebno raduje što će sada da trenira na ličnom terenu u novoj kući u San Dijegu.

- Prelepa je. Završena je. Bila sam sada tamo, tri dana je padala kiša, što je neuobičajeno. Radujem se treniranju na ličnom terenu kod svoje kuće. Trenirala sam dva dana, a onda je počela kiša. Pitala sam se da li je Engleska ili San Dijego? Ali je zaista neverovatno tamo - rekla je Jankovićeva.

Jankovićeva će u trećoj rundi Indijan Velsa igrati protiv Slovakinje Magdalene Ribarikove, koju je do sada pobedila u oba međusobna duela.

B92, OK RADIO

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: