Jankovićeva odmah eliminisana

Nacionalni sport - Četvrtak 18.09.2014 - 12:15

Srpska teniserka Jelena Janković nije bila uspešna na turniru u Tokiju, eliminisana je već na startu u pojedinačnoj konkurenciji.

BETA/AP BETA/AP

Bolja od Jankovićeve u osmini finala bila je Španjolka Gabine Mugurusa u dva seta, 7:6(4), 6:4.

Jankovićeva će ipak ostati u Tokiju jer je u sredu bila uspešna na startu dublova. Srbija ipak i dalje ima predstavnika u singlu, jer će četvrtfinale igrati Ana Ivanović.

Početak meča nije najavio sličan konačni rasplet, jer je Jankovićeva već u prvom gemu napravila brejk, a potom bila ubedljiva na svom servisu.

Španjolka ne uspela da se brzo vrati i izjednači, ali je Jankovićeva odmah napravia još jedan brejk za 3:2. Usledilo je nekoliko gemova u kojima su teniserke bile sigurne na svom servisu, a onda je usledio preokret u finišu seta.

Raspao se servis i jednoj i drugoj, usledila su tri gema u kojima je pravljen brejk, a za nijansu bolja bila je Mugurusa koji uspeva da izbori taj-brejk.

I tu je JJ odlično krenula i povela 2:0 uz mini-brejk, ali rivalka opet uzvraća, te joj tri puta oduzima servis i sa 7:4 stiže do seta.

U sličnom ritmu odigran je i drugi set, ovaj put Španjolka prva stiže do brejka za 3:1, Jankovićeva stiže do izjednačenja, ali u novoj seriji brejkova sa obe strane Murugusa odnosi pobedu sa 6.4.

Španjolka će u četvrtfinalu igrati sa Australijankom Kejsi Delakvom.

B92, OK RADIO

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: