Jankovićeva u dva seta do trećeg kola

Nacionalni sport - Četvrtak 28.08.2014 - 06:32

Srpska teniserka Jelena Janković plasirala se u treće kolo US opena, pošto je pobedila Cvetanu Pironkovu iz Bugarske sa 7:5, 6:4.

Jelena Janković, plasman u treće kolo US opena Jelena Janković, plasman u treće kolo US opena

Jelena svojoj rivalki tokom meča nije dozvolila niti jednu brejk loptu, a obe svoje šanse je iskoristila i zasluženo je došla do trijumfa za 97 minuta igre.

Jankovićeva će u trećoj rundi sa Johanom Larson, koja je u tri seta iznenadila Sloun Stivens. Šveđanku, koja je trenutno 96. na WTA listi, Jelena je savladala u oba međusobna meča (Australijan open i Nirnberg 2013), a ni u jednom od četiri seta nije izgubila više od dva gema.

Prvi set bio je atipično tvrd za ženski tenis – bez oscilacija sa obe strane, u prvih deset gemova obe teniserke bez problema su osvajale gemove na svoj servis, samo jednom se i došlo do ’djusa’.

Onda je pri rezultatu 5:5 Jankovićeva dodala gas i furioznom igrom osvojila je osam poena u nizu za vođstvo u setovima.

Slično je bilo i u prvih šest gemova drugog seta, pošto su obe teniserke bez problema osvajale gemove na svoj servis. I sada je led prva probila Jelena – Pironkova je za malo promašila bekhend paralelu za prvu brejk loptu u setu, a Jankovićeva je solidnim pasingom iznudila grešku i povela sa 4:3.

Srpska teniserka je nastavila u istom stilu, još dva gema na svoj servis dobila je bez problema i plasirala se u treće kolo.

Ukupno, Jelena je imala 24 direktna poena i 23 neiznuđene greške, dok je Pironkova upisala 17 vinera i 27 grešaka.
 

B92, OK RADIO

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: