Janku maraton na povratku!

Nacionalni sport - Sreda 08.04.2015 - 06:05

Srpski teniser Janko Tipsarević plasirao se u drugo kolo turnira u Hjustonu, trijumfom nad Brazilcem Giljermom Klezarom u svom prvom meču posle 18 meseci.

Starsportphoto Starsportphoto

Tipsarvić, koji u Teksasu igra svoj prvi turnir od Valensije u oktobru 2013. godine, protiv Klezara je slavio sa 6:4, 3:6, 7:6 (9:7), posle dva sata i 39 minuta.

Janko je u tom duelu vinerima spasao i dve meč lopte brazilskog tenisera i osigurao duel sa Kolumbijcem Santjagom Hiraldom.

Tipsarević je dobio specijalnu pozivnicu organizatora za turnir u Hjustonu i može se reći da ju je opravdao već u prvom setu. Janko je bio odličan u prvom setu, izgledalo je kao da iza njega nije duga pauza, a brejk u petom gemu bio mu je dovoljan da povede 1:0.

Ipak, Klezar se očekivano probudio u nastavku i ozbiljno pripretio Janku. Srpski teniser je napravio brejk na samom startu drugog seta, poveo sa 2:0, ali je Brazilac napravio seriju od 4:0 i praktično rešio set.

Tipsarević jeste odmah potom oduzeo servis Klezaru, ali kada je on na isti način uzvratio, bilo je jasno da će treći set odlučiti pobednika.

Tipsarević je i na startu trećeg seta bio bolji, posle sigurnih servisa u prva tri gema, u četvrtom je napravio brejk i poveo 4:1. Međutim, Klezar se nije predavao, napravio je brejk u gemu koji je sledio, a potom se igralo gem za gem do taj-brejka.

Brazilac je gotovo sve vreme kontrolisao rezultat, imao je i dve meč lopte, koje je Janko sjajno uspeo da odbrani, a potom je izborio svoju prvu i iskoristio je posle više od dva i po sata igre.

Tokom meča se više puta videlo da Tipsareviću fali vreme provedeno na terenu, a verovatno najbolji pokazatelj za to je prvi servis. Janko je imao samo 48 odsto uspešnosti prvog servisa, ali je, srećom, osvojio 80 odsto poena kada mu je on ušao.

Imao je 12 dvostrukih servis grešaka, ali srećom to na kraju nije rešilo meč. Brazilac je bio taj koji je, inače, imao više brejk prilika - 11, ali je srpski teniser odbranio sedam, a sam je iskoristio četiri od sedam šansi.

Turnir u Hjustonu se igra za nagradni fond od 488.225 dolara.

B92

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: