Ječmenica: Cilj povratak u elitu

Nacionalni sport - Petak 07.11.2014 - 12:37

Nova selektorka FED tim tima Srbije Tatjana Ječmenica-Jevtić rekla je da joj je glavni cilj povratak u Svetsku grupu elitnog takmičenja.

Starsportphoto Starsportphoto

Ječmenica je takođe istakla da joj je najveža želja da u timu ima Anu Ivanović i Jelenu Janković, kako bi u bliskoj budućnosti ekipa osvojil trofej i ponovila uspeh Dejvis kup selekcije iz 2010. godine.

- Pre svega moramo da prođemo prvu prepreku, a to je takmičenje u Evro-afričkoj zoni u Budimpešti u februaru iduće godine. Nadam se da ćemo tamo zaređati sve pobede i da ćemo se plasirati u plej-of. Taj cilj nije neostvariv, jer imamo igračice koje su na petom i 15. mestu svetske rang liste - rekla je Ječmenica.

Ječmenica je nalglasila da će za ostvarenje tog zadatak biti potrebno da srpska ekipa igra u najjačem sastavu, s obzirom na to da će u Budimpešti učestvovati Hrvatska, Ukrajina, Gruzija i Belorusija.

Ona je istakla da joj je cilj da podmladi reprezentaciju i pripremi naslednice vodećim srpskim teniserkama.

Član komisije Teniskog saveza Srbije za izbor selektora Radmilo Armenulić rekao je da je Ječmenica izabrana zbog činjenice da ima viziju teniske reprezentacije u naredne četiri godine.

- Ječmenica će morati da stvori mladu reprezentaciju koja će u jednom trenutku naslediti naše vrhunske teniserke, iako one mogu da igraju još nekoliko godina - rekao je Armenulić.

Ječmenica je dva puta nastupala za nacionalni tim, a ulogu selektora obavljala je i u periodu od 2005. do 2006. godine. Kao profesionalna igračica najbolji renking ostvarila je 1996. godine, kada je zaizimala 72. mesto.

Ona je na mestu selektora FED kup tima Srbije naslediti Dejana Vraneša, koji je smenjen krajem juna, kada je ženska reprezentacija ispala iz Svetske grupe.

TANJUG, B92, OK RADIO

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: