Jelena bez titule u Bogoti

Nacionalni sport - Nedelja 13.04.2014 - 19:55

Srpska teniserka Jelena Janković nije uspela da odbrani titulu u Bogoti, pošto je u finalu izgubila od Francuskinje Karolin Garsije sa 6:3, 6:4.

Jelena Janković Jelena Janković

To je 20-godišnjoj Garsiji prva titula u karijeri, a Jankovićeva za sada ostaje na 13.

To je prva pobeda Francuskinje u trećem okršaju sa Jelenom, a ona će joj doneti 280 bodova i 43 hiljade dolara.

Jelena je odlično počela meč, napravila je brejk, ali je Francuskinja uzvratila istom merom, da bi potom i povela sa 2:1.

Sve do sedmog gema nije bilo nikakvih uzbuđenja, a onda je Jelena u vrlo dugom gemu propustila tri brejk lopte. Za to je kažnjena već u sledećem gemu kada je Garsija došla do dve vezane brejk šanse i realizovala je drugu za vođstvo 5:3.

Potom je Francuskinja uzela gem bez izgubljenog poena i povela je u setovima.

Na startu drugog seta Jelena je spasla tri vezane brejk lopte, ali je Garsija ipak napravila brejk i povela je sa 2:1. Međutim, naša igračica nije odustajala, pa je u šestom gemu vratila brejk, i to bez izgubljenog poena, za izjednačenje na 3:3.

Ipak, Francuskinja se brzo konsolidovala i u sledećem gemu, najdužem meču, izvršila je veliki pritisak na Jelenin servis i uspela da dođe do brejka iskoristivši osmu priliku za brejk – 4:3.

Potom su obe teniserke bez problema dobile po gem na svoj servis, a Garsija je servirala za titulu. Francuskinja se nije uplašila, već je rutinski odservirala za prvi trofej u karijeri.

 

B92, OK RADIO

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: