Jelena na korak do titule!

Nacionalni sport - Subota 21.03.2015 - 07:48

Srpska teniserka Jelena Janković pobedila je Sabine Lisicki sa 3:6, 6:3, 6:1 u polufinalu turnira u Indijan Velsu.

Beta/AP Beta/AP

Nemica je imala set i brejk viška u drugom, ali je od rezultata 2:3 Jelena osvojila deset od narednih jedanaest gemova i zasluženo se našla u finalu posle skoro dva časa borbe.

Za 14. trofej u karijeri Jankovićeva će se boriti sa Simonom Halep, kojoj je Serena Vilijams predala meč zbog povrede kolena. U dosadašnjem toku turnira Jankovićeva je eliminisala Loren Dejvis, Medison Kiz i Belindu Benčič, i to sve posle borbi u tri seta.

U prvom setu Nemica je igrala odlično, sredinom seta napravila je ključni brejk, a Jelena je do kraja imala dve polušanse – dva poena na 30:30 u gemovima na servis Lisicki, ali je rivalka bez suočavanja sa brejk loptom privela prvi set kraju.

Sabinin nivo igre počeo je da opada sredinom drugog seta, izgubila je sigurnost i nija više napadala toliko često i prodorno. Do izražaja je došla njena verovatno najveća slabost – drugi servis.

Niz od četiri brejka Jelena je prekinula za vođstvo 4:3, a onda se igra Nemice raspala i ubrzo se ušlo u treći set.

Igralo se tačno onako kako Jankovićevoj odgovara –diktirala je ritam, ali bez previše rizika. Nije bilo ni potrebe da previše rizikuje jer je Lisicki posle brojnih promašaja izgubila samopouzdanje.

U poslednja dva gema Lisicki je krenula na sve ili ništa, ali tada je bilo kasno.

- Toliko sam srećna da bih samo skakala gore-dole. Samo sam pokušavala da se koncentrišem na svaki sledeći poen. Sabine ima odlilčan servis, morala sam da budem spremna jer nisam znala kada će je krenuti. Uspevala sam da umirim njene servise ponekad, to dobro radim - rekla je Jelena u intervjuu na terenu i zahvalila se navijačima rekavši da se u Indijan Velsu oseća kao kod kuće.

Jankovićeva je već slavila u Kaliforniji – 2010. godine u finalu je bila bolja od Voznijacki. Sada će joj suparnica biti Simona Halep, koju je dobila u prvom, ali je izgubila tri naredna međusobna okršaja, poslednji put na Australijan openu prošle godine.

Serena Vilijams predala je meč zbog povrede kolena, ali je održala govor na terenu pred publikom. Ranije tokom dana plasman u polufinale u muškoj konkurenciji obezbedili su Rodžer Federer i Miloš Raonić, a Nenad Zimonjić i Marcin Matkovski zaustavljeni su u polufinalu.

Švajcarac je bio zadovoljan svojim planom igre, dok je Rafael Nadal uprkos porazu rekao da svake nedelje igra sve bolje.

B92

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: