Jelena u starom sjaju

Nacionalni sport - Nedelja 05.07.2015 - 08:36

Jelena Janković izašla je na Centralni teren Vimbldona sa čvrstom namerom da sruši aktuelnu šampionku Petru Kvitovu.

Jelena pobedila aktuelnu šampionku: Beta/AP Photo/Tim Ireland Jelena pobedila aktuelnu šampionku: Beta/AP Photo/Tim Ireland

To je pokazala već u prvom gemu kada se izborila za brejk šansu, ali je Čehinja spasla agresivnom igrom, a onda i kaznila Srpkinju nešto kasnije.

Pri rezultatu 2:1 napravila je brejk i onda bez većih problema stečenu prednost zadržala do samog kraja seta. Posle nekih 35-40 minuta susreta na semaforu je pisalo 6:3, 3:1 za Kvitovu i svi su se već pomirili sa porazom.

Svi, sem jedne osobe. Svi sem Jelene Janković.

30-godišnja devojka iz Beograda polako vraćala ritam, počela je bolje da se kreće i ugrožava servise protivnice. Odlično je riternirala i vratila se na 4:4, a onda se Kvitova dodatno unervozila. Više je grešila, što joj je koštalo seta u 12. gemu.

U odlučujućem delu igre nekada prva igračica planete bila je bolja – servirala je izvrsno, ali je možda još bolje vraćala servis rivalke. Taj segment igre joj je i doneo trijumf jer je u poslednjem gemu, na 30:30 dva puta sjajno riternirala za veliku pobedu posle skoro dva sata igre.

B92, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: