JJ u četvrtfinalu Čarlstona

Nacionalni sport - Petak 04.04.2014 - 07:07

Jelena Janković plasirala se u četvrtfinale WTA turnira u Čarlstonu pobedom nad Hrvaticom Ajlom Tomljanović 7:5, 6:1, posle sat i 25 minuta igre.

Jelena Janković Jelena Janković

U narednoj rundi rivalka najbolje srpske teniserke biće Eženi Bušar, mlada Kanađanka koja je u Top 20 na svetu.

Taj meč igra se u petak oko 19 časova po našem vremenu. Jankovićeva je tokom noći igrala i u dublu, ona i Andrea Petković izgubile su od Amerikanki Rakel Kops-Džouns i Abigejl Spirs 6:4, 1:6, 16:14.

Jelena je u Čarlstonu p re sedam godina započela svoj pohod u top 10 osvojivši turnir protiv Safine, prošle godine igrala je finale, a i ovog puta bilo je očigledno da se bolje privikava na neobične okolnosti, sa zelenom šljakom i južnjačkom klimom.

Dok je imala snage Ajla Tomljanović joj je zadavala prilične probleme, ali su dugi poeni izmorili Hrvaticu već na startu drugog seta, pa je Jankovićeva okončala posao uspešno i prilično brzo.

Po običaju ona je dopustila protivnici da svojim greškama okonča meč, završiši drugi set sa tri brejka (iz pet pokušaja) i uspešno sačuvanim servisom u šestom gemu, kada je protivnica poslednji pokušala preokret.

U sledećoj rundi turnira "Family Circle Cup", koji se igra za nagradni fond od 710 hiljada dolara, Jelenu čeka Eženi Bušar, sa kojom ima skor 1-1. Naša teniserka pobedila je na istom turniru prošle godine, sa samo tri izgubljena gema, a Ženi u Tokiju.

Za pobedu nad novajliom godine Jelena će morati da podigne nivo igre.

-  Iz kola u kolo igramo protiv dvadesetogodišnjakinja, a meni je 29, osećam se staro", našalila se posle meča Jelena. "Uvek volim da dolazim u Čarlston, hvala vam na podršci  -  dodala je ona.

 

B92, OK RADIO

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: