Juniorke u polufinalu Evrobasketa!

Nacionalni sport - Petak 11.08.2017 - 10:34

Ženska juniorska reprezentacija Srbije se plasirala u polufinale Evropskog prvenstva koje se održava u mađarskom gradu Šopronu.

Foto: KSS Foto: KSS

Izabranice Miloša Pavlovića su do borbe za najviši plasman i jednu od medalja došle posle pobede u četvrtfinalu protiv selekcije Slovenije.

Srpske junorke su odigrale najbolji meč na šampionatu, sve vreme bile u vođstvu, a otpor rivala definitivno slomile kolektivnom i borbenom igrom u drugom poluvrmenu: Srbija – Slovenija 74:63 (15:13, 18:20, 24:17, 17:13).

Protivnik reprezentaciji Srbije u 1/2 finalu koje je na programu u subotu od 20:15 časova biće selekcija Francuske koja je u derbi meču četvrtfinala bila bolja od Španije 51:45.

Posle obostrano nervoznog početka, srpske reprezentativke su prve uspele da dođu do željenog ritma. Naš mladi tim je bio nešto precizniji, manje grešio što je reuzultiralo vođstvom posle prve četvrtine – 15:13.

Sjajna Nevena Dimitrijević pogodila je dve uzastopne trojke što je Srbiju u 13. minutu dovelo do dvocifrene prednosti – 25:15. Selekcija Slovenije je uspela da se konsoliduje u nastavku duela, podigne nivo igre na mnogo viši nivo i do završetka prvog poluvremena stigne do izjednačenja – 33:33.

Serijom 9:0 koju je krunisala trojkom Ivana Katanić srpske košarkašice su počele drugo poluvreme – 42:33. Preko Teje Goršić, Slovenija je još jednom pokušala da se vrati u meč (42:38). Posle poena nepogrešvive Ivane Race za 44:38 u 24. minutu došlo je do nestanka električne energije u dvorani.

Zbog nevermena u Šopronu, ubrzo se pojavila voda na parketu, tako do je došlo do prekida utakmice koji je potrajao više od 30 minuta. Pauza je najviše prijala Neveni Naumčev koja postiže pet uzastopnih poena i ponovo donosi Srbiji dvocifrenu prednost – 52:40. Zahvaljujući razigranoj Alksandri Krošelj Slovenke su usple da smanje zaostatak do kraja treće deonice – 57:50.

Strpljivom igrom srpske reprezentativke su održavale prednost od 10-tak poena prenosti. Tako je bilo sve do 38. minuta kad su Ivana Katanić i Ivana Raca posle nekoliko uspešnih akcija povećale na 73:61 bilo je jasno da Srbija ide u polufinale i da će se boriti za medalje na šampionatu u Šopronu.

B92, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: