Kolaković: Nismo imali energije

Nacionalni sport - Petak 12.09.2014 - 06:18

Selektor srpskih odbojkaša Igor Kolaković rekao je da njegov tim nije imao energije da iskoristi svoje šanse i pobedi Sjedinjene Države na Svetskom prvenstvu.

BETAPHOTO/FIVB/DS BETAPHOTO/FIVB/DS

Reprezentacija Srbije doživela je drugi poraz u Poljskoj, pošto je u drugom kolu druge faze izgubila od Amerikanaca sa 3:1.

- Stali smo posle prva dva seta, nismo imali energije, ne znam iz kog razloga. Imali smo šanse, žao mi je što smo ih propustili, ali vreme ne možemo da vratimo, moramo da razmišljamo o utakmici sa Francuskom. Probaćemo da budemo istrajni, uporni i pozitivniji nego što jesmo - rekao je Kolaković posle meča u Lođu.

Tehničar Nikola Jovović bio je veoma kritičan prema svojoj igri i igri cele ekipe.

- Celu utakmicu smo bili u deficitu, igrali smo toplo-hladno, pogrešili dva i po miliona servisa. Nismo ništa uspeli da donesemo sebi, a njima smo sve davali. Dobro je što smo izdržali i ovo. Kvalitet posedujemo, ali ne uspevamo to da iskoristimo tokom čitavog meča, već samo kroz neke nalete - rekao je Jovović.

Korektor Aleksandar Atanasijević rekao je da je jedan od najvećih uzroka poraza od Amerikanaca loš servis.

- Amerikanci su igrali ceo meč dobro, na istom nivou. Imali smo mnogo šansi, ali i dosta glupih grešaka, pogotovo u servisu. Nadam se da ćemo u poslednja dva meča, koja su za nas najvažnija, biti mnogo bolji i da ćemo završiti na 'fajnal siksu', koji posle ovog poraza deluje baš daleko - istakao je Atanasijević.

Srećko Lisinac je naveo da su odbojkaši Sjedinjenih Država zasluženo pobedili.

- Oni nisu igrali ništa posebno dobro, nisu ni mnogo loše. Imali smo svoje šanse, nismo ih iskoristili i Amerikanci su zasluženo pobedili - rekao je Lisinac.

Srpski odbojkaši u sledećem kolu, u subotu od 16.40, igraju sa Francuskom.
 

B92, OK RADIO

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: