Košarka dotakla dno u Pioniru!

Nacionalni sport - Nedelja 15.06.2014 - 08:14

Košarkaši Partizana i Zvezde opet su se osramotili. Prvi meč finala završen je posle tri sata, dva prekida, tuče, pobedom Zvezde uz igru 4 na 2, bez publike!

Starsport Starsport

Velika sramota se mogla naslutiti kada je Partizan povukao igrače sa parketa u trećoj deonici, a zatim je u četvrtoj došlo i do prave uličarske tuče na parketu.

Usledio je dug prekid, ispražnjene su i tribine, a više nego tužan meč su nastavila tri igrača Partizana i petorica igrača Crvene zvezde.

Na kraju "derbija", koji je povukao srpsku košarku na novo dno, crveno-beli su upisali pobedu od 97:88, a utakmicu su završila šestorica igrača!

Posle svega, a nije prvi put da se u srpskoj košarci u ovom kontekstu koristi ta fraza - rezultat je najmanje bitan.

Haos koji je definitivno odredio kurs ovog meča, a možda i čitave finalne serije, otpočeli su Nikola Milutinov i DeMarkus Nelson. Centar Partizana se uneo u lice beku Zvezde koji ga je potom uhvatio za vrat.

Potom su se uključili Ivan Radenović i Žofre Lovernj. Na kraju je Nelson bukvalno bacio Milutinova na parket, dok su se na drugoj strani tukli svi, igrači, pomoćnici, verovatno i redari. Srpska košarka je dotakla dno, ne može niže!

Zatim su navijači Partizana došli iza klupe Zvezde i počeli stolicama da gađaju igrače, a Mirko Pavlović i rezervni igrači crveno-belih krenuli u obračun.

Usledio je prekid meča i izlazak jednog igrača Zvezde iz Pionira. Nedugo zatim i ostali igrači Zvezde su se povukli sa parketa, ali na drugi izlaz kroz parter pored svojih navijača.

Umesto da već tada stave tačku na utakmicu, delegat i sudije meča odlučile su da isprazne tribine Pionira kako bi utakmica mogla biti nastavljena. U konsultacije je bila uključena i Žandarmerija.

U dobroj meri ispražnjen je i parket. Isključeni su svi igrači, osim trojice u redovima Partizana i petorice u redovima Crvene zvezde!

Igrali su Tepić, Bogdanović i Lovernj sa jedne strane, a sa druge Simonović, Katić, Rebić i Lipovij (do kraja meča zbog ličnih grešaka isključeni Bogdanović i Katić).

Tako je gledana jedna od najsramotnijih epizoda u istoriji srpske košarke i skoro puna četvrtina potpuno obesmišljene košarke, za očigledno besmislen trofej, u očigledno besmislenoj ligi.

U obesmišljavanju sporta kojim smo se nekada ponosili, učestvovala su dva naša najveća kluba, ali je proces počeo mnogo pre večerašnje utakmice.

Krivica ipak nikako nije samo na njima - na čelnicima, trenerima i igračima večitih rivala - krivica je i na večito tihim čelnicima Saveza, ali i na medijima i sportskoj javnosti, koji su prećutkivanjem ili manje-više pasivnim praćenjem onoga što se odvijalo poslednjih godina, faktički pristali, a možda čak i podržali taj sunovrat.

Nastavak serije planiran je za ponedeljak od 20h, a do tada se očekuje reakcija čelnika KSS, kao i odluke o kaznama i suspenzijama.
 

B92, OK RADIO

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: