Košarka se vratila kući, Srbija je u finalu!

Nacionalni sport - Subota 13.09.2014 - 05:53

Košarkaška reprezentacija Srbije pobedila je šampiona Evrope Francusku sa 90:85 i plasirala se u finale Mundobasketa u Španiji!

Starsport Starsport

Ekipa Aleksandra Đorđevića odigrala je još jedan briljantan meč u Madridu i vratila je našu zemlju u finale Svetskog prvenstva prvi put posle 2002. godine.

Za razliku od duela u osmini i četvrtini finala, naš tim je ovoga puta razliku napravio u prvom poluvremenu. Miloš Teodosić je od početka zaigrao briljirantno, pa je Srbija na poluvremenu imala 14 poena prednosti.

Ništa se nije promenilo ni u trećoj četvrtini, ali je velikom serijom trojki nezaustavljivog Batuma Francuska pet minuta pre kraja prišla na samo minus četiri (65:61). Odgovorio je Bogdanović sa pet vezanih poena, ali ni tu nije bio kraj.

Francuska je neverovatnim šutom za tri poena (9 trojki i 39 poena u poslednjih 10 minuta) učinila i sam finiš utakmice dramatičnim, 18 sekundi pre kraja bilo je samo 84:82, ali je Nikola Kalinić ubacio oba slobodna bacanja, na drugoj strani je Ertel promašio, a Bjelica je stavio tačku na plasman Srbije u finale!

Fantastičan meč odigrao je Miloš Teodosić koji je u prvom poluvremenu ubacio 18 poena, a meč je završio sa 24 poena, 3 skoka i 3 asistencije. Nemanja Bjelica imao je 10 poena, 7 skokova i 5 asistencija, Bogdanović je dodao 13, Marković, Krstić i Raduljica po 11, Bjelica 10, a Kalinić 8 poena. Na drugoj strani simultanku je odigrao Nikola Batum sa 35 poena (8-12 za tri poena), Dijao je dodao 13 poena i 10 skokova, a Ertel 12 poena i 6 asistencija.

U nedelju od 21 čas Srbija će za zlato igrati sa selekcijom SAD.
 

B92, OK RADIO

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: