Košarkašice u polufinalu i kvalifikacijama za Rio!

Nacionalni sport - Sreda 24.06.2015 - 20:00

Srpske košarkašice plasirale su se u polufinale Evropskog prvenstva u Budimpešti trijumfom nad Turskom sa 75:63 i tako došle na korak od Olimpijskih igara.

Starsportphoto Starsportphoto

U borbi za finale, naš tim će se u petak od 18 časova sastati sa pobednikom duela između Litvanije i Belorusije, koje se sastaju od 20.30.

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije je tim trijumfom obezbedila makar kvalifikacije za Igre u Rio de Žaneiru, a u slučaju da izbore plasman u finale, imaju šansu i za direktnu vizu. U slučaju da srpske košarkašice u tome uspeju, prvi put od raspada SFRJ će se naći na Olimpijskim igrama, što bi samo po sebi bio veliki uspeh.

Takođe, naš tim se tako osvetio Turskoj za poraze na prethodna dva takmičenja u odlučujućim utakmicama – u duelu za bronzu na Evropskom prvenstvu 2013. i četvrtfinalu na Svetskom prvenstvu 2014. godine.

U duelu sa Turskom, našem timu je bilo potrebno da se uigra, a svoje pravo lice pokazao je u drugom poluvremenu. Posle izjednačene borbe u prvih 20 minuta, srpske košarkašice su uspostavile kontrolu nad utakmicom, u jednom trenutku sui male i plus 17, da bi Turkinje pokušale da se vrate u poslednjem periodu. Međutim, kada je bilo najpotrebnije, reprezentacija Srbije je odigrala najbolje i zasluženo prošla među četiri najbolje ekipe na ‘Starom kontinentu’.

Junakinja trijumfa Srbije bila je Ana Dabović sa 31 poenom, Jelena Milovanović je dodala 15, uz pet skokova, dok je Milica Dabović utakmicu završila sa deset poena. Kod Turkinja se istakla Lara Sanders sa 25 poena i deset skokova.

B92

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: