Krunićeva predvodi Srbiju u Pešti

Nacionalni sport - Ponedeljak 05.01.2015 - 14:15

Ženska teniska reprezentacija Srbije igraće u oslabljenom sastavu u mečevima Evro-afričke zone I Fed kupa u Budimpešti od 4. do 7. februara.

Starsportphoto Starsportphoto

Nova selektorka srpskih teniserki Tatjana Ječmenica-Jeftić objavila je da će boje Srbije u prestonici Mađarske braniti Aleksandra Krunić, Ivana Jorović, Doroteja Erić i Vojislava Lukić.

Krunićeva je, kao 84. na svetu, najiskusnija od svih srpskih teniserki koje će igrati za Srbiju na startu sezone u Fed kupu, dok se preostale tri sa spiska nalaze između 300. i 400. mesta na WTA listi.

Najbolja srpska teniserka Ana Ivanović još ranije je rekla da joj se Fed kup ne uklapa ove sezone, a Jelena Janković je nagovestila isto. Pored njih dve, Bojana Jovanovski, Jovana Jakšić, Vesna Dolonc i Nina Stojanović su morale da se zahvale na pozivu zbog povreda ili drugih obaveza.

U Budimpešti će igrati 16 selekcija raspoređenih u četiri grupe, a takmičenje će biti održano po raund robin sistemu. Posle žreba biće poznati protivnici našeg tima, a u Budimpešti će se naći i sledeće reprezentacije: Austrija, Belorusija, Belgija, Bugarska, Hrvatska, Gruzija, Velika Britanija, Mađarska, Izrael, Letonija, Linhenštajn, Portugal, Turska i Ukrajina.

Pobednici grupa će se takmičiti u mini plej-ofu, a bolji iz tih duela je se u aprilu boriti za plasman u Svetsku grupu II.

B92, OK RADIO

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: