Kup: Partizan sa 3:0 savladao Jagodinu

Nacionalni sport - Sreda 18.03.2015 - 20:33

Fudbaleri Partizana savladali su Jagodinu 3:0 (2:0) u prvom meču polufinala Kupa Srbije.

Foto: StarSport Foto: StarSport

Crno-beli su već u prvih 45 minuta stekli dva gola prednosti, preko Petra Grbića i Andrije Živkovića, koji je namestio prvi gol.

U drugom poluvremenu oba tima su povremeno pretila, da bi Partizan u poslednjih pet minuta dva puta pogađao prečku, te preko Darka Brašanca u nadoknadi vremena povećao prednost pred revanš u Jagodini.

Partizan je u potpunosi dominirao u Humskoj u sredu, kontrolisao je meč od prvog do poslednjeg minuta, stvarao šanse, a rivalu dozvoljavao da njegov gol ugrozi samo sa distance.

Crno-beli su poveli već iz prvog napada, Šaponjić je otvorio kontru, pronašao Živkovića u kaznenom, a ovaj na drugoj stativi asistirao Grbiću.

U nastavku poluvremena se vodila otvorena borba, ali bez pravih šansi, do 45. minuta kada Volkov šalje oštar centaršut sa leve strane, a lopta se od Babovića odbija do Živkovića koji drugi put trese mrežu Jagodinaca.

U sličnom ritmu igralo se u drugom poluvremenu, gosti su opet do šansi stizali uglavnom šutevima sa distance, Lepović je namučio Živkovića, ali gola nije bilo.

Partizan je rutinski čuvao vođstvo, a onda u poslednjih pet minuta dotukao rivala. Prvo su Kojić i Balažic pogađali prečku, da bi u nadoknadi vremena Brašanac iskoristio sjajno proigravanje Kojića i doneo Partizanu tri gola prednosoti pred revanš.

- Šanse više nisu 50-50, ali nije još gotovo. Jagodina je nezgodna ekipa koja ima kvalitet. Danas nije bilo lako, imali su i oni šanse, ne prave ali iz zone šuta. Ostaje mali žal što smo dva puta pogađali precku i golman Jagodine fenomealno odbranio udarac Živkovića. Sada je najvazniji sledeći meč protiv Čukaričkog u nedelju - rekao je trener Partizana Marko Nikolić.

U prvom polufinalu Čukarički je stekao dva gola prednosti protiv Voždovca. Revanš mečevi su 8. aprila, dok je finale 20. maja.

Kup Srbije, polufinale:
Partizan – Jagodina 3:0 (2:0)
Grbić 3, Živković 45, Brašanac 90+2

Partizan: Ž. Živković – Volkov, Balažic, Ćirković, Bandalovski – Drinčić, Babović – Ninković (Ilić 57'), Grbić (Brašanac 68'), A. Živković – Šaponjić (Kojić 76')

Jagodina: Perić – Mijajlović, Filipović, Antić, Živanović – Popara (Arsenijević 90'), Đurić, Savković, Lepović, Mitošević – Jovančić (Stojčević 83')

B92

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: