Laureus: Novak opet među najboljima

Nacionalni sport - Sreda 11.02.2015 - 13:07

Najbolji teniser sveta Novak Đoković nominovan je za prestižnu nagradu "Laureus" koja se dodeljuje najboljem sportisti sveta za 2014.godinu.

Dodela priznanja 2011. godine (Beta/AP) Dodela priznanja 2011. godine (Beta/AP)

Đoković, osvajač nagrade iz 2011. godine, prvi je na listi kandidata koja je objavljena u Šangaju.

Kako je navedeno u obrazloženju, srpski teniser je prethodne godine po drugi put u karijeri osvojio titulu pobednika Vimbldona, vratio mesto broj jedan na ATP listi i ukupno osvojio sedam titula, uključujući i završni Masters u Londonu.

U konkurenciji za "Laureus" su i najbolji fudbaler sveta Portugalac Kristijano Ronaldo, svetski šampion u Formuli 1 Britanac Luis Hamilton, svetski rekorder u skoku s motkom Francuz Reno Lavileni, svetski prvak u motociklizmu Španac Mark Markez i prvi golfer sveta Britanac Rori Mekilroj.

U konkurenciji dama na listi su novozelandska atletičarka Valeri Adams, norveška skijašica Marit Bjorgen, etiopijska atletičarka Genzebe Dibaba, slovenačka alpska skijašica Tina Maze i teniserke Serena Vilijams (SAD) i Li Na (Kina).

Nagrada "Laureus" biće dodeljena na svečanosti u Šangaju 15. aprila.

TANJUG, B92, OK RADIO

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: