LE: Partizan i Alkmar u Beogradu

Nacionalni sport - Četvrtak 17.09.2015 - 10:59

Fudbaleri Partizana u četvrtak od 21.05 počinju učešće u Ligi Evrope, utakmicom protiv holandskog AZ Alkmara u Beogradu.

Alkmar i Partizan se nisu ranije sastajali. Foto: partizan.rs Alkmar i Partizan se nisu ranije sastajali. Foto: partizan.rs

Ove ekipe se nikada ranije nisu sastale u takmičenjima koje organizuje UEFA, a “crno-beli“ su se kroz istoriju od holandskih ekipa sastali samo sa Groningenom. Odigrali su ukupno četiri utakmice i zabeležili po dve pobede i dva poraza.

Klub iz Alkmara takođe nema preveliko iskustvo igranja protiv srpskih klubova, u sezoni 1980/81 suočio se sa Radničkim iz Niša u trećoj rundi Kupa UEFA, a dvomeč je rešio u svoju korist ukupnim rezultatom 7:2.

Srpski šampion je pobedio na sve tri evropske utakmice koje je odigrao na svom terenu ove sezone, a do sada je šest puta uspeo da izbori plasman u grupnu fazu nekog evropskog takmičenja. Jedini put je prezimio u Evropi u sezoni 2004/05.

Partizan je neslavno počeo sezonu u domaćem šampionatu, trenutno je četvrtoplasirani tim na tabeli, ima utakmicu manje, ali i osam bodova zaostatka za liderom, Crvenom zvezdom.

Ništa bolje ne ide ni timu iz Alkmara, trenutno je na 13. poziciji Eredivizije, ima pet bodova iz pet kola, a prvu pobedu zabeležio je tek u poslednjoj rundi, kada je jedan od golova postigao i srpski internacionalac, nekadašnji omladinac Partizana Rajko Brežančić.

Trener Partizana Zoran Milinković rekao je da očekuje da njegovi izabranici pokažu da nisu zaboravili da igraju fudbal, dok je krilni napadač Nikola Trujić istakao da Partizan nema čega da se plaši na startu Lige Evrope.

Pored utakmice između Partizana i AZ, u okviru grupe L u Bilbau sastaće se Atletik i Augzburg, glavni favoriti za plasman u dalji tok takmičenja.

B92, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: