Lekić i Bošković najavljuju revanš

Nacionalni sport - Petak 28.03.2014 - 07:07

Kapiten rukometašica Srbije Andrea Lekić i selektor Saša Bošković najavljuju pobedu nad Švedskom u revanšu u nedelju.

rss.org.rs rss.org.rs

Srpkinje su u četvrtak odigrale sa dosta oscilacija u Kragujevcu i tri sekunde pre kraja ostale bez pobede – 25:25.

- Ostaje žal što pred ovom sjajnom atmosferom nismo ostvarili pobedu. Rezultat nije loš, idemo na revanš i nadamo se pozitivnom ishodu - rekla je Andrea Lekić.

Srbija posle tri meča ima po pobedu, poraz i remi, pa ima dva boda manje od lidera grupe Švedske, a jedan od Slovenije.

- Grupa će biti zanimljiva do kraja, a nama ostaje da držimi visok nivo igre u trenucima kada imamo prednost, kao večeras, kada smo imali četiri gola - rekla je kapiten Srbije.

I selektor vicešampionki sveta očekuje bolji meč i pobedu u Kristijanštadu.

- Pretpostavili smo da će biti teška i neizvesna utakmica. Prvo poluvreme smo odigrali slabije, u drugom krenuli bolje, došli do 4 gola prednosti. Došlo je do pada koncentracije, par šansi smo promašili i Švedska je to iskoristila.Gol u poslednjoj sekundi, to je rukomet, to je sport. Idemo u Švedsku,imamo šanse u revanšu - rekao je Saša Bošković.

Junakinja Švedske u Jezeru bila je Linea Torstenson, koja je tri sekunde pre kraja pogodila za remi.

- Bod protiv vicešampiona sveta na njegovom terenu je dobar rezultat. Radićemo na detaljima, možemo još bolje sledeći put, ali smo veoma zadovoljni remijem - rekla je Torstenson.

Selektor Skandinakvi Lars Tomas Siverston je takođe zadovoljan bodom, a ističe i sreću kao značajan faktor.

- Zadovoljni smo osvojenim bodom. Počeli smo dobro, imali smo problema u odbrani sa Lekić u sredini, ali je 14:14 bilo zadovoljavajuće za nas na poluvremenu.

Počeli smo loše drugo poluvreme, sa mnogo tehničkih grešaka. Sreća po nas da se Srpkinje nisu odlepile u tom periodu, inače bi meč bio rešen. Promenili smo nešto u igri, uveli levorukog beka, koji je odigrao dobro i na kraju srećno došli do boda - rekao je Siverston.

Već u nedelju 30. marta Srbija gostuje Švedskoj u četvrom kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvu koje će se u decembru igrati u Hrvatskoj i Mađarskoj.

 

B92, OK RADIO

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: